Berlingske Business

Ørsted tjente 20,2 milliarder kr. i et stærkt 2017

Dong smider officielt navnet og bliver til Ørsted
Foto:

Den danske energikæmpe Ørsted kom stærkt gennem 2017 med et nettoresultat på 20,2 milliarder kr.

Årsrapporten for 2017 er god læsning for investorerne i energikæmpet Ørsted, der tidligere hed Dong. Regnskabet viser et nettoresultat med et plus på 20,2 mia. kr. Det er omkring syv mia. kr. mere end året før.

Resultatet af driften blev et plus på 22,5 mia. kr. Der er tale om en fremgang i driftsresultatet på 18 pct., og det er det hidtil bedste resultat for selskabet. Ørsted skriver selv, at resultatet mere end levede op til forventningerne ved årets start. Den underliggende vækst var på 56 pct.

Det flotte resultatet er drevet af et stærkt år for Wind Power, hvor driften blev forbedret med 74 pct. til et plus på 20,6 mia. kr.

Årsrapporten lvede op til analytikernes forventningerne, hvilket blandt andet skyldes, at Ørsted kom med en opjustering til forventnignerne for 2017 for nogle uger siden.

Spørgsmålet om Ørsted kan fastholde vindindtjeningen og spørgsmålet om, hvad der kommer til at ske på det amerikanske marked, er nogle af nøglespørgsmålene i årsrapporen fra den store koncern.

»I 2017 tog vi afgørende skridt imod at fuldføre vores strategiske omstilling til et grønt energiselskab. Vi fortsatte udbygningen af vores grønne energiproduktion fra havvind og biomasse, vi solgte vores olie- og gasforretning, og vi traf beslutning om at blive kulfri i 2023,« siger adm. direktør Henrik Poulsen.

»Det blev også året, hvor vi vandt projekter i både Tyskland og Storbritannien, som beviser, at energi fra havvind nu kan bygges billigere end nyopførte kul- og gasfyrede kraftværker,« siger Henrik Poulsen videre.

Ørsted skriver i årsrapporten, at selskabet ændrer praksis omkring forventningerne. Fremover bliver det opgjort på baggrund af partnerskabsaftaler inden for vind, der allerede er indgået. Tidligere blev kommende partnerskabsaftaler, som Ørsted forventer at indgå også medregnet.

Med den nye praksis forventer Ørsted uden nye partnerskabsaftaler et driftsresultat på 12 til 13 mia. kr. i 2018, sammenholdt med 12,7 mia. kr. i 2017.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen