Berlingske Business

Ministeriet om DONG-sagen: Vi burde have dokumenteret bedre, men beregningerne var i orden

Regeringen præsenterer udspil til finansloven
Finansminister Kristian Jensen (V) har allerede taget Rigsrevisionens kritik til sig i den prækære DONG-sag, hvor Finansministeriet ikke har kunnet dokumentere centrale dele af det endelige forhandlingsforløb om kapitaludvidelsen i DONG: Foto:

Finansministeriet både anerkender og udtrykker uenighed i Rigsrevisionens kritik af den højspændte kapitaludvidelse i DONG Energy. Slutspillet burde have været dokumenteret bedre, siger ministeriet, men en omdiskuteret beregning var i orden, lyder det. Rigsrevisionen vurderer, at sagen kan lukkes.

Da Rigsrevisionen d. 17. maj i år udgav sin gennemgang af kapitaludvidelsen i DONG Energy, var det med en skarp kritik af Finansministeriet på særligt to punkter: God forvaltningsskik var ikke overholdt, da en række centrale dokumenter manglede, og Goldman Sachs fik lov til at afgive dele af sit tilbud mundtligt. Og så stillede Rigsrevisionen også spørgsmålstegn ved omfanget af de beregninger, som Økonomiudvalget blev præsenteret for inden beslutningen om at hente nye penge ind i DONG.

DONG

Nu har Finansministeriet så officielt svaret på kritikken, og ministeriet giver på den ene side Rigsrevisionen ret, mens man er uenig i punktet om information til Økonomiudvalget.

»Finansministeriet anerkender, at ministeriet kunne have sikret yderligere dokumentation ved at have anmodet Goldman Sachs om at afgive hele buddet skriftligt. Ministeriet anerkender desuden, at det endelige forhandlingsforløb kunne have været bedre dokumenteret,« skriver Rigsrevisionen, hvis kritik af informationsgrundlaget til Økonomiudvalget Finansministeriet er uenige i.

»Finansministeren oplyser, at Finansministeriet ikke deler Rigsrevisionens og Statsrevisorernes vurdering af, at der skulle have været udarbejdet yderligere beregninger til brug for ministeriets beslutningsgrundlag til regeringens Økonomiudvalg, men at ministeren tager kritikken til efterretning. På den baggrund er det Rigsrevisionens vurdering, at spørgsmålet om fuldstændigheden af beslutningsgrundlaget til Økonomiudvalget og forligskredsen ikke kan bringes videre i denne sammenhæng,« skriver man.

DONG

Finansministeriet tager dog kritikken til efterretning, selvom man er uenig med den.

Fuldstændigheden i briefingen af Økonomiudvalget omhandlede blandt andet, at Finansministeriet ikke havde beregnet, hvilke konsekvenser et statslig indskud af kapital ville have for Staten. Kritikpunktet blev rejst i Rigsrevisionens første gennemgang af DONG-salget, og allerede her sagde Finansministeriet, at hvis Økonomiudvalget eller forligskredsen havde bedt om nye beregninger, så havde man udarbejdet dem.

Rigsrevisionen vurderer ikke, at det spørgsmålet om Økonomiudvalgets briefring kan tages videre, og derfor indstiller man nu sagen til afslutning.

»Det er Rigsrevisionens vurdering, at spørgsmålet om fuldstændigheden af beslutningsgrundlaget i forbindelse med kapitaludvidelsen i DONG Energy ikke kan bringes videre i denne sammenhæng. Rigsrevisionen vurderer på den baggrund, at denne del af sagen kan afsluttes,« skriver Rigsrevisionen.

 

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen