Berlingske Business

Katastrofal auktion for vindenergi i Mexico

Vindmøller Vestas Vestas vandt på klimamål
RB-plus. Fakta: To tredjedel af 3300 byrådskandidater, der har svaret en Ritzau-rundspørge, vil have vindmøller i egen kommune. Få mener, at nabokommunen egner sig bedre. Er du tilhænger af mere vindkraft i din kommune for at nå klima- og energimålet? Ja: 67 procent Nej: 25 procent Ved ikke: 8 procent.... Vindmølle koncernen Vestas har her til morgen fyret topchefen Ditlev Engel Vestas får ordre på 105 MW i Sydafrika - Se Ritzau- Arkiv- -Vestas vindmøller. Efter Obamas handlingsplan, der adresserer klimaforandringerne steg Vestasaktien onsdag med 5, 5% (Foto: Malte Kristiansen/Scanpix 2013) Foto:

Vindmølleindustrien led et gigantisk nederlag ved den seneste auktion over vedvarende energiprojekter i Mexico.

Her er solenergi til stor overraskelse for blandt andet konsulentfirmaet Make Consulting løb med langt størstedelen af de tildelte elkontrakter.

Hos Make Consulting kalder senioranalytiker Brian Gaylord ligefrem auktionsresultatet for "katastrofalt" for vindenergi, efter at udviklere af solenergi "chokerede vindenergiindustrien" ved at vinde elkontrakter (PPA-aftaler) for 1,6 gigawatt kapacitet, svarende til rundt regnet 75 pct. af de samlede tildelinger.

Til udviklere af vindmølleprojekter blev der kun indgået elkontrakter på 394 megawatt. Ifølge Brian Gaylord var det ventet, at tildelingerne ville have ligget i niveauet 1500 megawatt i favør af vindenergiprojekter, mens der var ventet tildelinger til solenergi i størrelsesordenen 500 megawatt.

Der er hidtil kun blevet udviklet et par solenergiprojekter i Mexico i "utility scale"-klassen - altså lidt større projekter - og derfor havde de færreste ventet, at buddene på nye solenergiprojekter ville kunne stå så stærkt i konkurrencen mod vindenergiprojekterne.

- De priser, der blev budt ind med på solenergiprojekterne, var chokerende lave. Vindbuddene var meget konkurrencedygtige, men uheldigt form dem, der stod bag dem, kolliderede det med historisk aggressive prisbud på solenergiprojekterne, siger Brian Gaylord til Ritzau Finans.

Det pauvre resultat for vindenergiudviklerne under auktionen kommer til at ramme tallene for opsætninger i 2018, hvor projekterne skal stå færdige.

Make Consulting har opgjort det mexicanske vindmøllemarked til 694 megawatt i 2015, målt på nettilsluttet kapacitet, mens estimaterne for de kommende to år er 675 megawatt og 1,1 gigawatt.

For 2018 havde Make før auktionen et estimat på opsætning af 1,5 gigawatt vindenergikakacitet, men det kommer det til at skulle nedjustere, siger Brian Gaylord.

En ny eltransmissionslinje kan fra 2019 dog bringe nyt vækst ind på det mexicanske vindmøllemarked.

- De planlægger at bygge en transmissionslinje fra Oaxaca-regionen mod Mexico City. Det vil skabe forbindelse til det område, hvor der er de bedste vindressourcer i landet, siger Brian Gaylord, som derfor venter, at vindudviklerne med projekter i det område vil kunne tilbyde endnu skarpere priser.

 

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen