Berlingske Business

Hesalight-stifter: Investorerne stillede ingen spørgsmål

28BUSLars-N-rholt-095349.jpg
»I skal vide, at uanset hvor meget jeg ligger ned lige nu – så kommer jeg tilbage,« sagde Lars Nørholt til Børsen efter nedturen i LED-selskabet Hesalight. PR-foto

Stifteren af den konkurs- og skandaleramte LED-virksomhed Lars Nørholt skyder i en pressemeddelelse på de pensionsselskaber, som lånte den konkursramte lampe-virksomhed næsten 600 mio. kr. og nu afkræver han millionerstatning. Selskaberne stillede ingen krav, skriver Lars Nørholt i en pressemeddelelse

Stifteren af den konkursramte LED-irksomhed Hesalight Lars Nørholt går i en pressemeddelelse hårdt til de pensionsselskaber, som frem til maj 2015 lånte Hesalight næsten 600 mio. kr. Investorerne kræver nu erstatning på 200 mio. kr. af Hesalights ledelse og revision. Men hvor var investorerne med deres kritik af virksomhedens forretningsmodel og regnskabsprincipper, da det endnu gik godt, spørger Lars Nørholt.

»Vi var åbne overfor input fra investorerne - men der kom ingen input. Vi var åbne overfor investorerne med hensyn til regnskabsprincipper. Dørene var åbne, således at alle investorer kunne udføre due diligence på forretningskonceptet og vores projekter,« skriver Lars Nørholt i en pressemeddelelse, han udsendte tirsdag.

28BUSLars-N-rholt-095349.jpg

»Hesalights advokat og revisor var til rådighed, men der var ingen spørgsmål, ingen kommentarer og ingen krav om yderligere dokumentation, direktørkontrakter, bilag eller andet fra investorernes side. Faktisk er der investorer, der aldrig har sat deres ben på Hesalights adresse, selvom døren altid var åben, og tilbuddet altid stod ved magt.«

I fredags skrev kurator i konkursboet efter Hesalight, advokat Henrik Selchau Poulsen til kreditorerne, at virksomhedens ledelse og bestyrelse har forsømt at sørge for risikostyring og føre tilsyn med Hesalights finanser. Advokaten mener, at det allerede efter tredje kvartal 2015 burde have stået klart for ledelsen, at det var håbløst at føre videreføre driften, som kun ville resultere i forøgede tab. Pensionskasserne havde ifølge Brlingskes oplysningen investeret i Hesalight helt frem til maj 2015.

business

»Det er særdeles frustrerende at se køen ved håndvasken blive længere og længere, når nu døren var åben for udførelse af due diligence på forretningen og regnskabsprincippet tidligere har været oplyst til investorerne. Det kunne være spændende, om pressen spurgte investorernes rådgivere omkring due diligence processen i forbindelse med investeringen,« skriver Lars Nørholt, som forudsiger, at der ikke vil komme noget svar: »For disse rådgivere fandtes ikke i forbindelse med overførslerne,« skriver han.

Berlingske har fremført Lars Nørholt kritik overfor Pensam, som er den største blandt de forulykkede Hesalight-investorer, og som de øvrige pensionsselskaber henviser til. Men Pensam har ingen kommentarer til den verserende sag.

business

Professor Lars Bo Langsted, som er ekspert i økonomisk kriminalitet, siger, at hvis det er rigtigt, at Lars Nørholts indgangsvinkel har været, at alt det investorerne gerne ville se, var de velkomne til at se, så er det da noget, der tæller i hans favør.

Kunne investorerne have undersøgt Hesalight bedre?

»Det kommer an på det materiale, de har fået. Hvis alting ser meget smukt ud, så er det ikke sikkert, at man føler behov for at stille spørgsmål. Så underbygges man af, at materialet er vældig godt, og at direktøren siger: Bare kom tilbage, hvis I vil spørge om noget. Så behøver man ikke nødvendigvis at gøre det,« siger Lars Bo Langsted.

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen