Berlingske Business

Emne: Tvangsauktion

Seneste nyheder om tvangsauktioner

Med Business.dk kan du holde dig opdateret med seneste nyt om tvangsauktioner og konkurser i Danmark. Vi formidler relevante nyheder, analyser, interviews og reportager om tvangsauktioner, så du har de bedste forudsætninger for at træffe de rigtige valg i dit professionelle arbejdsliv eller dit private virke som boligkøber.

Berlingske Business giver dig viden og indsigt i de vigtigste nyheder om boligmarkedet i Danmark, uanset hvor i verden du befinder dig og på tværs af alle platforme (tryk, web, tablet og mobil). Læs vores nyheder om tvangsauktioner her på hjemmesiden, i avisen Berlingske eller gå på opdagelse i vores Business.dk-app til iOS og Android.

Værd at vide om tvangsauktioner

Tvangsauktioner er tvungne offentlige auktioner over fast ejendom eller løsøre (fysiske genstande). Ofte er det ejendomme, køretøjer og kostbare fysiske genstande, der sættes på auktion, men det kan være alle aktiver med en økonomisk værdi.

En tvangsauktion afholdes af en fogedret efter anmodning fra en eller flere kreditorer, der har pant (penge til gode) i den faste ejendom eller løsøret. Sædvanligvis får kreditoren kun en del af sit tilgodehavende opfyldt ved en tvangsauktion, og skyldneren hæfter da personligt for den resterende gæld, efter at tvangsauktionen har fundet sted. Køberen, der overtager ejendommen eller løsøret, hæfter ikke for en eventuel resterende gæld.

Tvangsauktioner er offentlige, hvilket vil sige, at alle, der møder op, kan afgive bud på auktionen. Hvis man er forhindret i at møde op, kan man lade en advokat byde for sig eller skrive en skriftlig fuldmagt til en anden person, som da kan varetage budgivningen. Tvangsauktioner afholdes efter regler i Retsplejeloven. Reglerne er forskellige, alt efter om der er tale om fast ejendom eller løsøre.

Antallet af tvangsauktioner i Danmark er normalt stabile, men i perioder med økonomisk usikkerhed eller krise ses normalt en stigning. I 2015 var der ifølge Danmarks Statistik gennemsnitligt 272 tvangsauktioner om måneden. Rekorden for flest månedlige tvangsauktioner (siden Danmarks Statistik begyndte opgørelserne i 1979) er fra 1990, hvor der i gennemsnit var 1.695 tvangsauktioner hver måned.

Berlingske Business

Med Berlingske Business kan du holde dig ajour med de seneste nyheder, tendenser og trends fra erhvervslivet. Vi giver dig den nødvendige indsigt og inspiration, så du kan træffe de rette beslutninger i dit professionelle arbejdsliv. Og vi gør det med Danmarks måske bedste stab af erhvervsjournalister, der konstant har fingeren på pulsen.

Vi udkommer dagligt på print som en sektion i Berlingske og har derudover vores eget univers på Business.dk, hvor vi præsenterer vores nyheder i brugervenlige og innovative digitale formater. Vi har også en nyheds-app, hvor du kan du læse morgendagens nyheder fra Berlingske Business, aftenen før de bliver trykt i avisen. App'en er gratis at downloade, og vi giver dig en gratis prøveperiode med fuld adgang de første 30 dage.

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen