Berlingske Business
17:53Tak for i dag

Emne: PostNord

Seneste nyheder om Post Danmark

Business.dk giver dig seneste nyt om Post Danmark og PostNord-koncernen. Læs blandt andet om politiske postaftaler, postprisernes udvikling, økonomiske nøgletal og de seneste pressemeddelelser fra postvæsenet. Med fingeren på pulsen dækker vi de vigtigste nyheder om PostNord og Post Danmark, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over det omskiftelige og dynamiske post- og logistikmarked.

Vi giver dig uafhængige og troværdige nyheder om Post Danmark døgnet rundt, alle ugens dage – på både tryk, web, mobil og tablet. Læs nyhederne på Business.dk hvor som helst og når som helst, det passer dig, eller download vores Business.dk-app til iOS og Android, og deltag i debatten.

Om Post Danmark

Post Danmark A/S (også kaldet PostNord Danmark) er en dansk post- og logistikkoncern, der omdeler breve, pakker, reklamer og anden post til privatpersoner, virksomheder og institutioner i Danmark. I 2009 fusionerede Post Danmark med den svenske postkoncern Posten AB og dannede PostNord, som er ejet af den danske og den svenske stat med henholdsvis 40% og 60% af aktierne (men med en 50/50 stemmefordeling).

Post Danmarks historie går helt tilbage til d. 24. december 1624, da Christian 4. udsendte en forordning om postbude, som sidenhen er blevet døbt postvæsenets fødselsattest. De følgende år var postvæsenet på skiftevis private og royale hænder, inden det i 1711 blev flyttet ind under statslig forvaltning.

Postvæsenets opgave har siden 1624 været at sikre en pålidelig, hurtig og ensartet postomdeling over hele Danmark. Denne pligt har været modsvaret af en eneret til at drive postvirksomhed i Danmark. Eneretten er dog blevet indskrænket løbende, således at Post Danmark i dag kun har eneret på breve indtil 50 gram.

PostNord-koncernen har samlet set omkring 35.000 medarbejdere, heraf omkring 13.000 medarbejdere (og 7.000 røde postkasser) i Danmark. I 2015 var koncernens omsætning på 40 milliarder svenske kroner, som følge af omdeling af i alt 5,2 milliarder forsendelser. I Danmark endte driftsresultatet på minus 291 millioner danske kroner, hvilket især tilskrives et betydeligt fald i brevmængderne og deraf faldende brevindtægter.

Berlingske Business

Berlingske Business henvender sig til det professionelle segment i erhvervslivet, der søger indsigt, viden og overblik over de vigtigste erhvervsnyheder fra ind- og udland. Vi er ikke kun et nyhedsmedie, men et alsidigt erhvervsunivers, der formidler nyheder, billedserier, web-tv, netværksaktiviteter og events til eksperter, specialister og ledere i erhvervslivet.

Berlingske Business udkommer dagligt på tryk som en selvstændig erhvervssektion i avisen Berlingske. VI har derudover vores helt eget digitale univers her på Business.dk og en nyheds-app til Android, iPhone og iPad. Med et skarpt og varieret hold af dygtige og kvalitetsbevidste erhvervsjournalister præsenterer vi dagligt dybdegående journalistik i innovative og brugervenlige digitale formater.

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen