Berlingske Business

Emne: Elgiganten

Seneste nyheder om Elgiganten

Berlingske Business bringer dig de seneste nyheder om Elgiganten døgnet rundt, alle ugens dage. Læs vores nyheder om Elgiganten her på siden og i vores gratis nyheds-app til iOS og Android – når som helst det passer dig, og uanset hvor i verden du befinder dig. Med udgangspunkt i objektive og uvildige journalistiske kriterier giver vi dig en troværdig og dybdegående indsigt i Elgiganten og det øvrige danske erhvervsliv.

Fra vores mange forskellige platforme sørger vi for, at du er opdateret og velinformeret om de vigtigste nyheder fra ind- og udland. Vi har sammensat en bred vifte af aktuelle erhvervsnyheder om Elgiganten, krydret med økonomiske analyser, levende reportager, dybdegående baggrundshistorier, personlige interviews og meget mere.

Om Elgiganten

Elgiganten er en landsdækkende dansk butikskæde med hovedkontor i København, der sælger elektronikprodukter og hårde hvidevarer. Elgiganten blev grundlagt i 1996 og har i dag over 1.900 medarbejdere fordelt på omkring 30 megavarehuse landet over. Udover de fysiske butikker har Elgiganten desuden internetbutikken elgiganten.dk.

Elgiganten er en del af Elkjøp-koncernen, der er Nordens største handelsvirksomhed inden for elektriske husholdningsapparater og forbrugerelektronik. Elkjøp blev etableret i 1962, efter at 32 norske elektronikkæder besluttede sig for at fusionere. Forretningsidéen, der blev formuleret dengang, er stadigvæk: ”At være den mest effektive distributionskanal for hjemmeelektronik, elektriske husholdningsapparater og relaterede tjenester”.

Udover Elgiganten har Elkjøp etableret detailvirksomheder i Sverige (Elgiganten og PC City), Norge (Elkjøp og Lefdal) og Finland (Gigantti og Markantalo) og franchisebutikker på Island (Elko), Færøerne (Elding) og Grønland (Elding). I Norden har Elkjøp-koncernen mere end 289 varehuse og over 9.000 medarbejdere. Alle koncernens nordiske varehuse forsynes fra et 100.000 kvm. stort centrallager i Sverige.

Elkjøp-koncernen omsatte i regnskabsåret 2015/16 for i alt 33,3 milliarder norske kroner, hvoraf driftresultatet lød på et overskud på godt 1 milliard nordske kroner. Heraf udgjorde Elgigantens overskud knap 150 millioner kroner. Koncernen (og dermed også Elgiganten) ejes af den britiske virksomhed Dixons Carphone, der blev dannet i 2014 ved en fusion af Dixons Retail og Carphone Warehouse Group.

Berlingske Business

Med et bredt og varieret udvalg af nyheder, billedserier, web-tv, netværksaktiviteter og erhvervsevents formidlet i brugervenlige digitale nyhedsformater er Berlingske Business et af Danmarks mest alsidige og innovative erhvervsmedier. Vi dækker de vigtigste nyheder fra ind- og udland døgnet rundt, så du konstant kan holde dig opdateret i en globaliseret og digitaliseret verden, hvor begivenhederne sker hurtigere end nogensinde før.

Vores succeskriterium er at bringe en relevans og kvalitet ind i erhvervsjournalistikken, på et niveau der ikke er set før i Danmark. Vi har en stab af kompetente og kvalitetsbevidste journalister med fingrene på pulsen – og tastaturet - så du kan få virkeligheden serveret, analyseret og perspektiveret, når begivenhederne sker.

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen