Berlingske Business
17:02ISS' store ordre trækker C20 op i pænt plus

Emne: Bilka

Seneste nyheder om Bilka

Hold dig opdateret med de seneste nyheder om Bilka på Business.dk. Her får du aktuelle og dybdegående erhvervsnyheder om detailforretningen Bilka, lige når det passer dig. Vi giver dig aktuelle nyheder, pressemeddelelser, dybdegående reportager, personlige interviews og meget mere om Bilka.

Business.dk dækker de vigtigste nyheder og begivenheder om detailhandlen i Danmark og skaber det nødvendige overblik, så du kan udnytte tiden bedst muligt i en travl hverdag. Læs vores nyheder her på websitet, i avisen eller download vores gratis Business.dk-app til iPhone, iPad og Android med det samme.

Om Bilka

Bilka er en af de største danske butikskæder inden for detailhandel. Kæden omfatter 17 megavarehuse (juli 2016) – såkaldte hypermarkeder – som kombinerer det traditionelle supermarked med et alsidigt stormagasin. I Bilka kan man således købe alt fra fødevarer tøj og elektronik til møbler, cykler og haveudstyr – samlet under ét tag, så forbrugeren kun behøver at handle ét sted.

Bilka åbnede d. 7. oktober 1970 og var på dette tidspunkt landets første lavprisvarehus med et salgsareal på 10.000 kvadratmeter og en parkeringsplads med plads til 1.200 biler. Varehuset lå i Tilst, der i dag er en forstad til Aarhus. Stifteren, Herman Salling, fik idéen til lavprisvarehuset på sine rejser i Tyskland, og navnet er således en sammentrækning af Billiges Kaufhaus (der er tysk for billigt varehus).

Bilka ejes af Dansk Supermarked A/S, som også står bag butikskæderne Netto, Føtex, Føtex Food og A-Z og stormagasinet Salling. Butikskæderne er udskilt i selvstændige selskaber, og de opererer derfor uafhængigt af hinanden. Dansk Supermarked er ejet af F. Salling A/S og A.P. Møller-Mærsk med henholdsvis 81% og 19% af aktierne. Samlet set beskæftiger Dansk Supermarked over 50.000 medarbejdere i fem lande, heraf 35.000 i Danmark.

I regnskabsåret 2015 havde Dansk Supermarked en omsætning på godt 57 milliarder kr. og et resultat før finansielle poster på omkring 2,5 milliarder kr. Tallet inkluderer ikke Dansk Supermarkeds omsætning i den engelske del af forretningen. På baggrund af det positive årsregnskab annoncerede Dansk Supermarked i 2016, at de fremover vil investere to milliarder kroner årligt i nye butikker.

Berlingske Business

Berlingske Business er et alsidigt univers af erhvervsnyheder, som er tilgængeligt på alle tænkelige platforme. Vi har dagligt vores egen Business-sektion i Berlingske (på print og som e-avis), og vi er tilgængelige døgnet rundt på Business.dk. Hvis du ikke kan vente med at læse morgendagens avisnyheder, kan du læse dem allerede aftenen inden på vores nyheds-app – download den i dag, og få 30 dages gratis prøveperiode.

Med en stab af engagerede og velfunderede journalister er vores mål at bringe erhvervsjournalistikken i Danmark op på et højere niveau end nogensinde før. Vores kombination af refleksion, indsigt og innovation gør os i stand til at levere skarpe nyheder døgnet rundt i brugervenlige digitale formater.

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen