Berlingske Business

Tvivl om Moesgaards handler

Tvivl om Moesgaards handler - 1
"Vi står med ryggen mod muren, og har indgivet stævningen mod Roskilde Bank, for at få afklaret vores krav til Roskilde Bank, som er løbet fra den skriftligt indgåede aftale,” siger Anders Moesgaard. Foto:

Ejendomsdeveloperen Anders Moesgaard, der i dagens Business langer ud efter Roskilde Bank, har slanket sin balance ved at sælge til nærtstående parter og eftergivet gæld til sig selv. Revisor sår tvivl om transaktionerne.

Ejendomsmatadoren Anders Moesgaards familieselskab AM Gruppen er nu begæret konkurs af Roskilde Bank. Men allerede i oktober stiftede ejerne et nyt holdingselskab AMG 2, som har overtaget en lang række af AM Gruppens aktiver. Samtidig er der blevet eftergivet koncerintern gæld i forbindelse med transaktionerne.

Det fremgår af AM Gruppens seneste regnskab, hvor handlerne samtidig udløser et kraftigt forbehold fra revisor Leif G. Rasmussen fra Alsø & Breinholt:

"Jeg skal tage forbehold for prisfastsættelsen og gældseftergivelser i forbindelse med salget af disse kapitaandele (i en række væsentlige datter- og associerede selskaber, red.), idet jeg ikke kan vurdere den juridiske del af disse aftaler."

Strid med Roskilde Bank
Anders Moesgaard forklarer ellers udelukkende problemerne med Roskilde Banks ageren og stævner banken for 383 mio. kr.

“Vi har et lån i Roskilde Bank på 30 mio. Kr., som er blevet opsagt med ti dages varsel. Dermed står vi med ryggen mod muren, og har indgivet stævningen mod Roskilde Bank, for at få afklaret vores krav til Roskilde Bank, som er løbet fra den skriftligt indgåede aftale,” siger Anders Moesgaard og uddyber den verserende strid:

“Vi havde foreslået Roskilde Bank, at AM gik i betalingsstandsning i stedet for. Det ville give et pusterum, og vi kunne se, hvordan selskabet står. Det har Roskilde Bank afvist, medmindre de fik deres egen advokat som kurator. Det kunne vi ikke acceptere, eftersom det er deres advokat, der skal forsvare banken i sagen om bruddet på den skriftligt indgåede aftale,” siger Anders Moesgaard.

Dermed ligger han sig i kølvandet på andre af Roskilde Banks konkursramte ejendomsudviklere som Carsten Leveau og Christian Correll, der også har været efter banken, og i tilfældet Leveau også har bebudet en erstatningssag.

Omvendt har Roskilde Bank tidligere forsvaret sig med, at den kun begærer kunder konkurs, hvis der er mistanke om fifleri eller andre tillidsbrud fra kundens side. I den kontekst må AM Gruppens plettede regnskab vurderes som vand på Roskilde Banks mølle.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen