Berlingske Business

Strid blæst om brancheforening

Der er opstået kraftig uro i ejendomsudbyderbranchen i kølvandet på etableringen af den brancheforening, der ellers skulle samle og sanere branchen. Siden den egentlige etablering i oktober måned har der stået en strid blæst om Danske Ejendomsprojektudbyderes Brancheforening (DEB), og den ser ikke ud til at ville lægge sig foreløbig.

Foreningen vil regulere markedet for ejendomsprojekter gennem en række krav til medlemmerne og de prospekter, de udarbejder som grundlag for hver enkelt ejendomsinvestering. Meningen er, at et medlemskab af foreningen skal være en blåstempling af udbyderen og investorernes sikkerhed for reelle og gennemskuelige ejendomsprojekter.

En sådan regulering af branchens aktører har imidlertid udløst stor uro, der senest har fået endnu en stor ejendomsudbyder, Scanplan Ejendomme, til at melde sig ud af foreningen. Dermed tæller medlemsskaren efterhånden kun 11 udbydere eller kun godt halvdelen af de 20 selskaber, der var med til at stifte foreningen den 21. juni 2004. Foreningen repræsenterer dog fortsat over halvdelen af markedets omsætning.

- Man kan roligt sige, at der er blæst om foreningen, men det tager vi alene som udtryk for, at vi gør det rigtige. Vores regler har vist sig for skrappe for nogle udbydere, men det er nødvendigt med opstramninger, hvis vi vil sanere branchen til glæde for investorerne, konstaterer DEB''''s formand Jesper Tullin.

Han tilføjer, at Scanplan Ejendomme sandsynligvis ville være blevet ekskluderet fra foreningen på grund af gentagne regelbrud, hvis ikke selskabet selv havde meldt sig ud.

Rygter om ny forening

Som tidligere beskrevet i ErhvervsBladet havde otte af de 20 stiftende udbydere trukket følehornene til sig allerede ved etableringen af foreningen i oktober. Baggrunden var utilfredshed med DEB''''s vedtægter og regelsæt, der ikke var forenelige med flere selskabers forretningskoncepter.

Officielt giver mange ejendomsudbydere dog udtryk for, at det er ønskeligt med en form for regulering af branchen. Rygterne vil vide, at nogle af de udbydere, der i dag står uden for DEB, i øjeblikket overvejer at etablere en alternativ forening med et andet regelsæt.

Udsigten til en konkurrerende forening og dermed en totalt sprængt branche vækker dog ikke bekymring i DEB.

- Jeg har svært ved at se, hvor en ny forening skulle finde sin berettigelse. Vi har lavet et strengt regelsæt, som allerede har været med til at hæve kvaliteten af medlemmernes prospekter væsentligt. Jeg tvivler stærkt på, at en anden forening vil kunne bidrage med noget, siger Jesper Tullin, der understreger at DEB på ingen måde vil ændre sit regelsæt for at tækkes de utilfredse udbydere.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen