Berlingske Business

Specialiseret entreprenør har fuld tryk på væksten

Man kan ikke fortænke Ringsted Bygningsentreprises ejer og direktør Peter Knudsen i at tage et ekstra glas champagne nytårsaften. I det netop afsluttede regnskab for året 2003/04 havde virksomheden sin største omsætning nogensinde, og overskuddet før skat steg også til et næsten rekordhøjt niveau.

Omsætningen blev på 135,1 mio. kr. efter en stigning på godt 41 pct. i forhold til året før. En forbedret indtjeningsevne betød, at overskuddet før skat steg endnu mere og landede på 6,1 mio. kr. efter en vækst på knap 80 pct.Talen om generel stilstand eller begrænset vækst i byggeriet beskriver således ikke situationen hos Ringsted Bygningsentreprise.

Sidste regnskabsårs flotte resultater er ikke noget særsyn i virksomheden, der siden starten i 1994 har været i næsten konstant vækst. Der er flere årsager til udviklingen, men Peter Knudsen fremhæver måden at organisere virksomheden på.

De udførende medarbejdere er opdelt i grupper, der selv styrer deres arbejde ude på pladserne. Groft sagt skal den centrale ledelse blot sørge for at få aftalt en akkord med den enkelte gruppe, og så kører den ellers selv derfra. Det øger motivationen og effektiviteten.

- Lige fra starten har vi lagt meget vægt på at uddelegere ansvar, fordi det øger arbejdsglæden og dermed indsatsen. Jeg tror, at vores organisationsform er en helt central forklaring på vores udvikling, siger Peter Knudsen, der glæder sig over såvel resultaterne som det forhold, at han har fået skabt en fremgangsrig virksomhed og en god arbejdsplads.

Svært i Jylland

Medvirkende til Ringsted Bygningsentreprises vækst er også, at selskabet løbende har rendyrket sin nichestrategi. Helt fra starten har man erkendt, at man ikke kunne være god til at alt, og valgte at satse på renoveringer af primært altaner.

I dag er både renovering og montering af nye altaner det altoverskyggende forretningsområde for virksomheden, der ikke er bange for at kalde sig markedsledende i sin niche.

- Vi har specialiseret os i altaner og det har givet os nogle kompetencer, som andre har svært ved at matche. Til gengæld siger vi nej til opgaver, som ligger uden for vores niche, men det har indtil videre ikke været problematisk, for markedet for altaner er enormt, konstaterer Peter Knudsen.

Indtil videre har Ringsted Bygningsentreprise kun oplevet større vanskeligheder i forbindelse med ekspansionen fra det sjællandske marked til Fyn og Jylland. Selvom man har været på disse markeder i flere år, har omsætningen ligget ret konstant omkring 10 mio. kr. Det råder man bod på nu ved at etablere et egentligt salgskontor i Horsens, hvorfra salget skal øges.

- Vi har forsøgt at sprede os til resten af landet fra vores sjællandske base, men det har ikke rigtig kunnet lade sig gøre. Derfor opretter vi nu et jysk brohoved, så væksten her og på Fyn kan komme op i gear, siger Peter Knudsen.

Han tror på fortsat fremgang for sin virksomhed i indeværende år. Budgettet opererer med en omsætning på 147 mio. kr., men med en aktuel ordrebeholdning på 140 mio. kr. kan det vise sig at være for beskedne forventningerne. Der er også plads til yderligere vækst, idet organisationen allerede nu vurderes til at være gearet til en omsætning på 200 mio. kr.

Ringsted Bygningsentreprise A/S, Sorø ¿ udfører udvendig renovering og montering af primært altaner.

Mio. kr. 2003/04 2002/03

Nettoomsætning 135,1 95,7

Resultat før skat 6,1 3,4

Egenkapital 10,9 9,1

Gns. antal ansatte 68 56

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen