Berlingske Business

Skovriderkroen konkurs - igen

Skovriderkroen konkurs - igen - 1
I begyndelsen af juni måtte kommanditselskabet Skovriderkroen lukke ned efter at have været i betalingsstandsning siden 1. maj. Foto:

Selskabet bag Skovriderkroen i Charlottenlund er konkurs. Det er langt fra første gang, men i modsætning til tidligere overlever de anmelderroste restauranter krakket i ejendomsmatadoren Joacim Bruus-Jensens selskab.

Skovriderkroen tæt ved Charlottenlund Fort er endnu en gang gået konkurs.

I begyndelsen af juni måtte kommanditselskabet Skovriderkroen lukke ned efter at have været i betalingsstandsning siden 1. maj.

Bag selskabet står den lokale matador Joacim Bruus-Jensen med partnerne Morten Nielsen og Jesper Thaning, der investerede millioner i en ombygning og genåbnede Skovriderkroen som spisested i 2008. Joacim Bruus-Jensen har senest været i fokus omkring en kæmpetvangsauktion over Hellerup-ejendommen Onsgaarden.

Tidligere konkurser har sat en stopper for Skovriderkroen som både natklub og traditionel kro. I denne omgang fortsætter de tre restauranter Bottega, Es og Rider Lykke samt Café B, da de blot er lejere hos en krakket udlejer.

Omtumlet historie
Skovriderkroen på hjørnet af Strandvejen og Jægersborg Allé er opført i 1937 og virkede som kro i mere end 50 år.

Efter krakket lå bygningerne ubenyttede hen i næsten otte år, inden stedet fik en renæssance som natklub sidst i 90'erne. Stedet fik hurtigt et noget blakket ry - øgenavnet "Damhus Nord" var blandt de pænere - og også natklubben endte i konkurs.

Efter endnu en øde periode genoplivede Joacim Bruus-Jensen så Skovriderkroen som spisested og fik tiltrukket trattoriaet Bottega, tapas-restauranten Es og det danske spisested Rider Lykke - og angiveligt går det ganske udmærket med kundetilstrømningen.

Banken driver forretningen
Mens restauranterne tilsyneladende trives, ser det anderledes ud for investorerne bag Skovriderkroens genfødsel.

Joacim Bruus-Jensen har tidligere fortalt til Berlingske Business, at han er i gang med en kontrolleret afvikling, og hans hovedselskab JBJ Invest A/S har været i betalingsstandsning siden udgangen af april.

Ifølge oplysninger fra Tingbogen er de største kreditorer DLR Kredit med et prioritetslån på ca. 26 mio. kr., samt Forstædernes Bank, der har et skadesløsbrev på 25 mio. kr. til sikkerhed for bankgæld og et løst ejerpantebrev på 15 mio. kr. Endelig er der udstedt et ejerpantebrev på 15 mio. kr. til Danske Bank.

Efter konkursen er det nu Pernille Bigaard fra Plesner, der står for driften på vegne af Danske Bank ifølge Daniel Egea Olivencia, restaurantchef på Es og lejer i bygningen.

Må selv slå græs
"Alle restauranter fortsætter driften som hidtil på trods af konkursen," siger Daniel Egea Olivencia og fortsætter:

"Konkursen har ikke anden betydning, end at nogle planlagte småforbedringer nu bliver udskudt. Samtidig står restauratørerne sammen om den daglige drift - f.eks. slår vi selv græsset. Og det bliver da rart at få en ny udlejer på et tidspunkt."

Det har ikke været muligt at træffe Joacim Bruus-Jensen eller Pernille Bigaard.

Læs mere om konflikter i erhvervslivet under krisen i Berlingske Business torsdag.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen