Berlingske Business

Skatteministeren slækker på indgreb, der rammer sommerhusmarkedet

Karsten
Skatteminister Karsten Lauritzen (V) Foto:

Påtænkte ændringer af skattereglerne for udlandsdanskerne kan tvinge dem til at sælge blandt andet sommerhuse, med mindre de vil risikere fuld skattepligt i Danmark. Men stramningen i det lovforslag, der var sendt i høring, var for vidtgående, lyder det nu fra Karsten Lauritzen.

Udsalg af især større sommerhuse, og besvær med at udleje lejligheder beregnet til korttidsudleje – det kan, som tidligere beskrevet i Berlingske Business Ejendomme, blive nogle af konsekvenserne af et lovforslag, der markant ændrer reglerne for beskatning af udlandsdanskere.

Men nu ser det ud til, at effekterne dog ikke bliver helt så store som frygtet. Efter protester i en række høringssvar vil skatteminister Karsten Lauritzen ændre på lovforslaget.

»Det er et udkast, der er sendt i høring. Det er ikke der, det ender. Regeringen anerkender, at det er en for voldsom opstramning,« siger ministeren til Dagbladet Børsen mandag.

Ifølge lovforslaget skulle personer, der har adgang til en bolig i Danmark, beskattes herhjemme, hvis de opholder sig mere end 90 dage i landet. Det ville kun være halvt så mange dage som efter de gældende regler, men til gengæld ville udlandsdanskerne få lov til at arbejde, når de er her, uden at det skulle gøre nogen forskel for skattepligten.

Langt værre ville de foreslåede regler være for person, der til daglig bor i lande uden skattepligt, som for eksempel Dubai. De ville blive skattepligtige efter blot én dag i Danmark, hvis de har adgang til bolig her.

En kerne i forslaget var, at boligbegrebet blev ændret, så der ikke længere blot var tale om helårsboliger, men også om andre boliger, der er egnet til at beboelse hele året. Dermed ville ejerskab af et sommerhus kunne udløse skattepligt. Mange af de store sommerhuse er netop ejet af udlandsdanskere.

Også adgang til en deltidslejlighed, en fast aftale med et hotel, ejerskabet af en båd i en dansk havn eller – i teorien – en campingvogn ville være tilstrækkeligt til at udløse skattepligt.

Ifølge Børsen er både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti åbne for at diskutere ændringerne i lovforslaget. Det er ikke oplyst, hvornår disse ændringer kommer, eller hvad de mere konkret skal bestå i.

 

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen