Berlingske Business

Sjælsø Gruppen kaster håndklædet i ringen

Sjælsø Gruppen
Foto:

Det børsnoterede ejendomsudviklingsselskab Sjælsø Gruppen bukker nu under for likviditetspresset og må anmelde rekonstruktion til Skifteretten i Hillerød for selskaberne Sjælsø Gruppen, Sjælsø Danmark og Sjælsø Retail.

Ejendomsudviklingsselskabet Sjælsø Gruppen har sent tirsdag aften erkendt, at det ikke er lykkedes at gennemføre en vital styrkelse af koncernens likviditet. Bestyrelsen og direktionen må derfor også konstatere, at der ikke er grundlag for at videreføre Sjælsø koncernens aktiviteter i sin nuværende form, og derfor må selskabet anmelde rekonstruktion - svarende til det tidligere betalingsstandsning -  til Skifteretten i Hillerød for selskaberne Sjælsø Gruppen A/S, Sjælsø Danmark A/S og Sjælsø Retail A/S.

I en meddelelse til fondsbørsen beder ledelsen om, at handelen med Sjælsø-aktierne bliver suspenderet.

En række datterselskaber med igangværende byggerier bl.a. på Margretheholm, Teglholmen og i den tidligere TV-By, forventes videreført med de involverede banker og investorer, og de involverede banker har afgivet positive tilkendegivelser herom, skriver Sjælsø Gruppen i meddelelsen til fondsbørsen.

Finanskrisen har været en økonomisk kajeryster til developerbranchen, som de senere år har oplevet lavere omsætning, markant sværere adgang til finansiering og garantistillelser, og lavere indtjening ved gennemførelse af projekter.

"Sjælsø har derfor de seneste år vedvarende søgt at tilpasse koncernens aktivitetsniveau til de ændrede markedsvilkår, bl.a. ved en vedvarende fokusering på reduktion af koncernens balance ved gennemførelse og frasalg af projekter i koncernens pipeline og tilbagebetaling af gæld. Det er således under vanskelige markedsforhold lykkedes at sælge en række markante projekter, og koncernens gæld er de seneste 5 år reduceret fra ca. 7 milliarder kr. til ca. 3 milliarder kr.," skriver ledelsen i meddelelsen til fondsbørsen.

Det har været afgørende for Sjælsø, at Sjælsø løbende har kunnet få finansieret nye projekter, forlænget lån vedrørende eksisterende projekter under udvikling og salg og styrket likviditeten ved salg af projekter, tilbagebetaling af tilgodehavender og refinansiering af aktiver.

"Da den nødvendige styrkelse af koncernens likviditet ikke kan gennemføres, må bestyrelsen og direktionen desværre konstatere, at der ikke er grundlag for at videreføre Sjælsø koncernens aktiviteter i sin nuværende form," skriver ledelsen.

I de seneste års overlevelseskamp har Sjælsø måttet sælge projekter med en væsentligt reduceret avance og på vilkår, hvor hovedparten af provenuet fra salgene er anvendt til gældsnedbringelse hos de banker, der har finansieret projekterne. Sjælsø Gruppen har også få sine tilgodehavender fra det tidligere Property Group, PG Scandinavian Invest, og der er ikke lykkedes at finde købere til koncernens aktiviteter i Polen.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen