Berlingske Business

Sikkerheden ved tagarbejde skal øges

Arbejde med spær og undertage følger sjældent krav om sikkerhed på byggepladser.

Det kræver stor opfindsomhed, når der skal rejses spær eller monteres undertage, når de gældende arbejdsmiljøregler samtidig skal overholdes.
 
Derfor har Træsektionen under Dansk Byggeri været med til at udarbejde en række løsninger, som både tager højde for arbejdsmiljø og byggeteknik.

- For Træsektionen har tagarbejder længe været en torn i øjet. Det kan nemlig være svært at overholde de generelle krav i Byggepladsbekendtgørelsen og i Arbejdstilsynets vejledninger, når der rejses spær samt monteres undertag og lægter. Denne type arbejder udføres nemlig tit, hvor der kan være fare for faldhøjder på over to meter, og der er sjældent mulighed for at etablere forsvarlige sikringer mod nedstyrtning, siger Søren Meyer, konsulent i Træsektionen i Dansk Byggeri.

Træsektionen har deltaget i en arbejdsgruppe med deltagelse af TIB, Træinformation, Brancearbejdsmiljørådet for Bygge- og Anlæg (BAR-BA) og Undertagsklassifikationsordning (DUKU), som har udviklet en række løsninger, der er bygbare og ikke fordyrer projektet unødigt. Løsningerne blev afprøvet i løbet af foråret og vil danne grundlag for en ny BAR-vejledning samtidig med, at Træinformation vil indarbejde endelige løsninger i deres vejledninger.

Allerede nu står det klart, at arbejdet vil få betydning for montering af undertage og loftforskalling. Ifølge Dansk Byggeri kan dette skabe nogen uro i kredsen af undertagsleverandører, fordi vandret montage ikke er kutyme i byggeriet.

- Det kan give enkelte leverandører problemer, men jeg tror, at de alle kan være enige om, at de udførendes sikkerhed må komme i første række. Så må det være op til teknikere, rådgivere og leverandører at udvikle de sikre og bygbare løsninger, siger chefkonsulent i Dansk Byggeri Niels Strange.

- mja

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen