Berlingske Business

Rødovre Centrum åbner udbygning til 300 millioner

28BUSRoedovre-centrum-top.jpg
Udvidelsen af Røovre Centrum set fra oven.

Alt er udlejet, når Danmarks ældste indkøbscenter indvier stor udbygning med biografer, fitness, lægecenter samt flere butikker og kontorer. Nye byggeplaner ligger klar i skuffen.

For godt 47 år siden åbnede hans morfar, den da 62-årige gartner Aage Knudsen, Danmarks første indkøbscenter på en bar mark langs Tårnvej i Rødovre – og i morgen kan Jesper Andreasen som mangeårig direktør af familieforetagendet Rødovre Centrum indvie den femte udvidelse, som bringer arealet under tag op på cirka 140.000 kvadratmeter eller 20 fodboldbaner.

Alle 14.000 kvm er udlejet fra start i udbygningen, som koster 280-300 millioner kroner. Der er en snes spisesteder og butikker og som noget nyt et biografcenter med 700 stole fordelt på fem sale.

»Isoleret set er et biografcenter ingen speciel god forretning, men det giver øget kundestrøm til spisesteder og forretninger, og det giver flere besøg om aftenen og i weekender. Vi går nu over til at holde fast søndagsåbent mod hidtil første og sidste søndag i måneden,« forklarer Jesper Andreasen.

Synergieffekter

Han tror også på synergi fra et nyt fitness-center, på samme måde som et stort bowlingcenter i kælderetagen i årevis har givet ekstra besøg i butikker og spisesteder.

Detailhandelseksperten Per Nyborg, der selv har kontor i Rødovre Centrum, ser positivt på udbygningen, der sker samtidig med flere andre centerudvidelser (se boks).

»Centret tilfører funktioner og servicetilbud, som måske manglede, og det er i pagt med tiden at prøve at tilbyde en helhedsorienteret oplevelse. Fitness og biografer giver en masse synergi i forhold til butikker og især til cafeer og restauranter,« siger Per Nyborg, der er direktør og indehaver af ICP Institut for Centerplanlægning.

Ankerbutikken i udbygningen er en stor Ønskebørn-forretning, for sådan en har nemlig manglet i repertoiret på over 100 butikker, fortalte Jesper Andreasen allerede Berlingske Business for to år siden.

Dengang opstod byggeplanerne – og egentlig lidt tilfældigt, fordi en Shell-tank ud til den store Tårnvej skulle lukke. Men allerede nu har Jesper Andreasen overvejelser om nye udvidelser.

Flere byggeplaner ligger i skuffen

»Vi har planer liggende i skuffen, og udbygningen er forberedt til at kunne bære flere butikker ovenpå. Men markedet skal kunne bære det, og så skal mine børn også have noget at lave.«

Her hentyder den 51-årige direktør til, at fjerde generation allerede er godt repræsenteret med otte medlemmer i familiebestyrelsen, deriblandt hans egne tre børn. Datteren, Diana Longhi Andreasen, fødte i marts en søn, som udgør femte generation i Rødovre Centrum-familien.

Jesper Andreasen og den øvrige familie har altid lagt vægt på, at centret har en bred vifte af lejere ud over butikkerne. Foruden bowlingbaner, fitness og biografcenter er der kontorer, 70 mindre lejligheder forbeholdt ansatte og mere end 50 lægeklinikker og andre lejere fra sundhedssektoren.

»Vi er nok det eneste center med over 50 læger, og det skaber også trafik og ekstra omsætning i centret,« siger direktøren, der overtog chefstolen fra sin mor som 29-årig i 1991.

Hurtigt byggeri

I kriseåret 2008 løb driften kun næsten rundt i selskabet bag centret, men de efterfølgende fire år har Rødovre Centrum næsten haft 200 mio. kr. i driftsoverskud før værdireguleringer. Dermed ligger formuen på over 300 mio. kr. trods ret store udlodninger. De skyldes ifølge Jesper Andreasen ønsket om at sikre et løbende generationsskifte.

»Det koster penge at generationsskifte, og foreløbig er 75 procent ejet af børnene, altså fjerde generation.«

Centret er bogført til 1,9 milliarder kroner plus den nye tilbygning, og det betegner Jesper Andreasen som forsigtigt.

Udbygningen er finansieret mest med realkredit og noget egenkapital, og faktisk sker indvielsen lidt tidligere end forventet: Oprindelig var åbningen sat til efterårsferien.

»Der har været god planlægning, Hoffmann har bygget for os før, og Moe er både ingeniørfirma og bygherrerådgiver. Vi bruger en slags partnering-model med en åben proces om det hele, og projektkontoret ligger lige ved siden af mit kontor,« siger Jesper Andreasen.

Han varsler en spektakulær markering af morgendagens etapeindvielse, som bliver forestået af borgmester Erik Nielsen (S) og justitsminister Morten Bødskov (S), der er valgt i Rødovrekredsen.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen