Berlingske Business

Nyt system til vurdering af investeringsejendomme

Fremover får danske virksomheder bedre muligheder for at vurdere værdien af deres ejendomme korrekt. Efter et udviklingsarbejde, der har strakt sig over halvandet år, er ejendomsmæglerkæden home nu klar til at lancere vurderingsværktøjet Dansk ErhvervsBarometer. Med det i hånden bliver den svære opgave at prissætte en ejendom gjort lettere.

Dansk ErhvervsBarometer er udformet som en database med informationer om markedsleje og opnåelige afkast for erhvervsejendomme. Disse er opdelt i en række kategorier og mange forskellige geografiske områder, da der kan være stor forskel på leje og afkast fra en beliggenhed til en anden.

Derfor er ejendomme i hovedstaden eksempelvis ikke bare indordnet i kategorien "København", da priserne svinger meget fra en del af København til en anden. I udviklingen af barometret har home trukket på deres landsdækkende net af ejendomsmæglerbutikker, hvorfra man har kunnet indhente præcise oplysninger om priserne i de enkelte områder.

- Vi vurderer, at mange virksomheder kan få glæde af Dansk ErhvervsBarometer. Man kan aldrig lave en komplet facitliste over vurderinger af ejendomme, men vi har udviklet et værktøj, der er et stærkt udgangspunkt for en vurdering, siger statsautoriseret ejendomsmægler og valuar Michael Lind Olesen fra home Erhvervscenter København.

Store perspektiver

Umiddelbart kan det se ud som om, at home skyder sig selv lidt i foden ved at udvikle et system, der gør det nemmere for ukyndige at vurdere ejendomme. For hvorfor betale for en ejendomsmæglers vurdering, når man selv kan foretage den på baggrund af en velvoksen database?

Sådan ser man imidlertid ikke på sagen hos home, der ser store perspektiver og forretningsmuligheder i Dansk ErhvervsBarometer.

- Først og fremmest betaler kunderne for at benytte sig af barometret, men for os er det mere interessant, at mange virksomheder vil opdage forkerte værdisætninger af deres ejendomme, når de bruger det. I mange af de tilfælde vil de få brug for en mere grundig vurdering, der kun kan foretages af en ejendomsmægler, og det er selvsagt godt for os, forklarer Michael Lind Olesen.

Den primære målgruppe for Dansk ErhvervsBarometer er virksomheder, der besidder investeringsejendomme eller ¿ grunde. I lovmæssig forstand defineres dette som ejendomme og/eller grunde, der alene er købt med henblik på at opnå et løbende økonomisk afkast eller en fortjeneste ved videresalg.

Virksomheder med sådanne ejendomme har en særlig interesse i at værdisætte disse korrekt, da der siden ændringerne af årsregnskabsloven i 2003 har været krav om, at investeringsejendomme og ¿ grunde optages i regnskaberne til dagsværdi. Tidligere var der ikke nogen generelle regler, hvorfor behovet for en præcis vurdering ikke var så stort.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen