Berlingske Business

Nyt kongrescenter vil udfordre de største

Spektrum
Spektrum, som åbner officielt om halvanden uge, satser på arrangementer fra partier og landsdækkende organisationer - næsten alle danskere kan nå til Vejle inden for to timer.

Med plads til op imod 5.000 deltagere vil det nye Spektrum i Vejle konkurrere med store kongressteder i det meste af landet. Vejlenserne har gaflet flere politiske stormøder.

Danmarks nyeste kongressted, Spektrum Vejle til 80 mio. kr., har officiel åbning lørdag i næste uge med bl.a. borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V), men har allerede haft snigpremiere i forsommeren.

»Arenaen var første gang i brug dagen efter folketingsvalget i juni, da vi havde fintælling af stemmer fra alle 34 valgsteder i Vejle Kommune. Siden har vi bl.a. haft et stort møde for tillidsfolk i Dansk Folkeparti og forrige lørdag for Liberal Alliance,« siger direktør Roland Christiansen til Berlingske Business Ejendomme.

aaa

Venstre vælger Vejle

Netop de politiske partier udgør sammen med Kommunernes Landsforening (KL) og andre interesseorganisationer en vigtig målgruppe for Spektrum, der ligger centralt i landet som del af Trekantsområdet med Fredericia, Kolding og selve Vejle.

»Næsten alle danskere kan komme til Vejle på to timer, så vi håber at kunne tiltrække mange arrangementer for partier og organisationer, der dækker hele landet. For eksempel holder KL flere store møder i løbet af året. Og så er vi stolte af, at Venstre netop har valgt at holde sit landsmøde hos os i 2017,« siger Roland Christiansen.

Som sine hovedkonkurrenter ser Spektrum selv kongrescentrene i Fredericia, Odense, Aarhus og Aalborg, Herning med messecenter og den store Boxen-hal samt Nyborg Strand Hotel, der har tradition for at lægge lokaler til mange politiske sammenkomster.

I princippet er store københavnske kongressteder som Bella Center og Falconer-Center også konkurrenter, men i praksis holder mange partier og organisationer skiftevis de større møder i hovedstaden og provinsen.

Mange om buddet

Horesta, der organiserer hoteller, restauranter og kongressteder, er glad for den nye storhal.

»En ny stor hal kan sikkert trække ekstra arrangementer og begivenheder til Trekantsområdet, og vi oplever små tegn på vækst. Men der er mange om buddet, så det bliver ikke helt let,« siger Sten Slot, Horesta-formand for Region Syddanmark.

Som konkurrenter for Spektrum peger han også på lidt mindre steder som hotellerne Koldingfjord, Vejlefjord og Munkebjerg ved Vejle.

City 2 - solceller

Kommune og græsrødder

Spektrum-bygningen er ejet af Vejle Kommune, mens driften bliver håndteret af DGI-huset Vejle, der udspringer af DGI (tidligere Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger), der samler godt 6.300 lokale idrætsklubber med halvanden million medlemmer.

DGI driver i forvejen otte såkaldte DGI-huse med større haller, som også bruges til formål uden for idrætten. Mest kendt er nok DGI-byen på Vesterbro i København.

Spektrum skal ifølge Roland Christiansen drives kommercielt, men skal samtidig støtte og styrke den lokale idræt, så nogle af de større arrangementer kan måske være fester og lignende for klubber i området.

Arenaen er på 3.500 kvm. og har plads til op imod 5.000 stående deltagere og 2.800 deltagere ved konferencer og lignende – dog 2.000, hvis der skal opstilles borde til alle.

Spektrum er seneste knopskydning på et kompleks med svømmehal og fire andre haller. Første indvielse skete tilbage i 1970, og anlægget var længe kendt som Idrættens Hus, men skiftede i 2008 navn til DGI-huset Vejle, da DGI overtog driften. Spektrum blev egentlig søsat året efter, men finanskrisen udskød byggestarten flere år.

nye data

Langtidsplaner

Planlægningshorisonten for driften er lang. Arrangørerne fastlægger nemlig kongresser, messer og andre store begivenheder flere år ud i fremtiden, og derfor regner Roland Christiansen med en jævn stigning i aktiviteterne.

Han håber med tiden at komme op på 25 større arrangementer i løbet af et år – alt fra partimøder over messer, udstillinger, og større generalforsamlinger til koncerter.

Ordrebogen omfatter blandt andet garantmøde for Middelfart Sparekasse, årsmøde for Sydbank og Paralympiske Lege i bordtennis – og så giver folkeafstemningen om EU-retsforbehold et ekstra kryds i arrangementskalenderen.

Den første koncert finder sted til november. Her var Lukas Graham og band hyret til en mindre sal i DGI-huset, men billetsalget til den undertrøjeklædte sanger har været så stort, at arrangementet flytter ind i Spektrum-arenaen.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen