Berlingske Business

Nyt boligbyggeri: Ørestad Nord tæt på at være udsolgt

Oerestad_Business
Den Grønne Karré, som AP Pension vil bygge for 400 millioner kroner, ligger ved siden af det kommende Nordea-hovedkontor (nederst til højre) og samt DR Pladsen og DR-byen (øverst). På nabogrunden ud mod metroen bygger en ukendt investor boliger.

Al jord til boligbyggeri er nu solgt i den nordligste af Ørestads fire bydele. Pensionskasse bygger for 400 millioner kroner grønne boliger til almindelige lønmodtagere tæt på DR-byen.

Ørestad var en øde stad, da metrobyggeriet gik i gang i 1996 — og der var stadig åbne, forblæste vidder, da de hvide tog begyndte at køre seks år senere. Men nu kan det offentlige udviklingsselskab By & Havn melde udsolgt af byggejord i den nordligste af de fire bydele i Ørestad.

Klos op af DR-byen og det fremtidige Nordea-hovedsæde har AP Pension købt en grund med ret til at opføre knap 17.000 kvadratmeter boliger, mens nabogrunden er overtaget af en foreløbig unavngiven investor. Begge grunde ligger ud til et kommende torv - DR Pladsen - og tæt på DR Byen metrostation.

pix-1

»Vi er meget glade for placeringen. Vi opfører 171 boliger og vil leje dem ud. Med en fornuftig totalpris forventer vi en bred beboersammensætning og mange med almindelige lønindkomster. Måske kommer en del af lejerne fra DR og Nordea lige ved siden af,« siger ejendomsinvesteringschef Peter Olsson.

Den samlede projektsum er i omegnen af 400 millioner kroner, og det giver en kvadratmeterpris for boligerne på cirka 23.000 kroner, mens niveauet ofte ligger omkring 30.000 kroner i Nordhavn.

Bellakvarter0

Bellakvarter0

Tegnestuen Arkitema har sat stregerne til byggeriet, der er døbt Den Grønne Karré og blandt andet får græs på taget.

Entreprenøren NRE skal stå for hele byggeriet, der ventes at gå i gang i det sene forår. Holder tidsplanen, kan de fremtidige lejere stå klar med flyttekasserne i august næste år.

I gadeplan kommer et par butikker eller cafeer, formentlig ud mod den kommende DR Plads.

AP Pension investerer i boligprojektet, fordi ejendomme giver et stabilt, langsigtet afkast, der i øjeblikket er ekstra interessant med de rekordlave obligationsrenter.

Samlet har AP Pension danske og udenlandske investeringer i mursten for en halv snes milliarder, og selskabet er ved at bygge boliger på Nordhavn, på den nærliggende Amerika Plads samt i Aarhus og Vejle.

Axel Towers set fra Tivoli aften

Med de to jordsalg er alle boliggrunde afsat i Ørestad Nord, og By & Havn har kun fire større erhvervsfelter tilbage på hylderne, svarende til godt ti procent af bydelens cirka 500.000 kvadratmeter byggeret.

Bydelen omfatter – ud over DR-byen og Nordea – blandt andet IT-universitetet, en stor del af Københavns Universitet, det runde Tietgen-kollegium samt masser af lejligheder og en del rækkehuse.

De langsigtede planer for Ørestad var, at udviklingen først skulle ske i netop Ørestad Nord og så i Ørestad City, lige nord for Amagermotorvejen og jernbanen til lufthavnen.

Her lå oprindeligt kun Bella Center, men i dag er også dén bydel fyldt godt op – med indkøbscenteret Field’s, Cabinn Metro-hotel, det sorte Ferring-højhus, gymnasium samt adskillige kontorhuse og lejlighedsblokke. Der er stort set kun usolgte grunde tilbage i området mellem Field’s og Cabinn-hotellet.

Ørestad Syd var tredje etape med beliggenhed syd for Amagermotorvejen. Her ligger i dag Rambølls hovedsæde, det store Crowne Plaza hotel- og kontorkompleks samt 8tallet og flere andre boligbyggerier. På vej er Royal Arena, en folkeskole og en skøjtehal, og store områder er for nylig blevet omlagt fra kontor til boliger.

Niels Fennet, direktør CabInn. Til BM Business

Den fjerde og sidste bydel er Amager Fælled mellem Ørestad City og Ørestad Nord. Her er kun bygget i en smal bræmme øst for metroen. Men nu gør By & Havn, som omtalt af Berlingske Business for tre uger siden, store, jomfruelige arealer vest for metroen klar til boligbyggeri.

I øjeblikket bor 9.000-10.000 mennesker i Ørestad eller lige knap halvdelen af det langsigtede mål på 20.000. Målet for arbejdspladser er 60.000-80.000 job.

carlsbergby4

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen