Berlingske Business

Nye ejere vil udvikle Intel-bygning

I sidste uge skiftede et af de største symboler på it-boblens krak ham, og det skal fremover være vartegn for en af dansk erhvervsliv mest solide succeser.

Høreapparatproducenten Oticon har formedelst 170 mio. kr. overtaget det ca. 22.000 kvm. store domicil i Smørum, som computergiganten Intel lod opføre for aldrig at tage det i brug. I fremtiden skal ejendommen huse administration og forsknings- og udviklingsaktiviteter for Oticon og moderselskabet William Demant Holding.

Efter planen skal der holdes indflytningsfest til sommer, men forinden venter et større udviklingsarbejde på den helt ubrugte ejendom. Oticon vil bruge et ikke nærmere specificeret to-cifret millionbeløb på ombygninger og lokaleindretning, så man kan indrette sig præcis som ønsket.

Det vil blandt andet sige, at man etablerer få store og åbne kontorlandskaber, som Oticon er kendt for at sætte pris på. Den relativt flade bygning giver som udgangspunkt gode muligheder for at etablere sådanne kontorer, hvilket var en af de afgørende årsager til, at Oticon fattede interesse for ejendommen.

- Bygningen er på alle måder den helt rigtige i forhold til vores behov. Nu bruger vi lidt tid og kræfter på at få den helt skræddersyet, og så har vi ellers sikret vores pladsbehov mange år ud i fremtiden, siger en tilfreds IR-chef Karsten Dyhrberg fra William Demant Holding.

God plads

I første omgang bliver der god plads til de 380 medarbejdere i det fremtidige Oticon-hovedkvarter, der er mere end dobbelt så stort som koncernens nuværende domicil på Strandvejen nord for København. Her råder man over 8.500 kvm., mens der i den nyerhvervede ejendom er 15.000 regulære kvm. og derudover et kælderareal på ca. 5.500 kvm.

Endvidere følger der en grund på 100.000 kvm. med i købet af Intels bygning, så der er store muligheder for at udvide ejendommen, efterhånden som behovet opstår. I sin nuværende form har huset dog plads til omkring 800 ansatte, så der er ikke planer om tilbygninger lige med det første.

Oticon har tidligere foretaget udvidelser af ejendommen på Strandvejen, men det er der ganske enkelt ikke plads til længere. Derfor skulle man på et tidspunkt ud og finde et nyt sted at bo, og tiden kom før beregnet. Væksten i antallet af ansatte på hovedkontoret har været kraftigere end ventet, så den store tomme Intel-bygning, der kunne overtages med kort varsel, fangede straks Oticons interesse.

- Vi har selvfølgelig kigget godt på markedet, men blev ret hurtigt særligt interesserede i denne ejendom. Det glæder os at have fået det rette domicil til den rette pris og oven i købet på det helt rigtige tidspunkt, konstaterer Karsten Dyhrberg.

Forsvaret skuffet

Glæden hos William Demant Holding har medført skuffelse blandt andre potentielle købere af ejendommen. Ejendomsmæglerfirmaet Sehested Consulting, der har arbejdet på at sælge Intels bygning siden i sommers, mærkede en stor interesse og forhandlede til sidst med fem interesserede købere.

I blandt de nu skuffede interesserede var forsvaret, der havde kig på bygningen som hjemsted for en stor samlet materieltjeneste. Faktisk var Forsvarskommandoen så sikker på at have sikret sig bygningen, at den i forbindelse med den endelige godkendelse af forsvarsforliget i sidste uge offentligt proklamerede, at materieltjenesten skulle samles i Smørum.

Sådan bliver det ikke, og også GN Store Nord rygtes at være blandt de, der blev slået af Oticon i den afgørende fase af forhandlingerne. Her meldte ejendomsselskabet Jeudan sig også på banen med en fondsbørsmeddelelse om et betinget køb af det, der har vist sig at være Oticons nye domicil. Imidlertid blev slutfacit, at Oticon købte ejendommen til den udbudte pris på 170 mio. kr.

- Vi er meget tilfredse med handlen. Intel fik den pris, de ville have og kommer ud af denne for dem ret kedelige historie. Og Oticon har efter min mening gjort en fremragende handel, siger direktør Michael Sehested, Sehested Consulting.

Intel-bygningen var, som tidligere beskrevet i ErhvervsBladet, oprindeligt planlagt til at være 40.000 kvm. stor, og anslås at have kostet 350-400 mio. kr. at opføre. Domicilet har ført en tilværelse som spøgelseshus, siden det stod færdigt i januar 2003, fordi Intel aldrig flyttede ind. Men fra næste år vil den store pompøse bygning altså endelig blive taget i anvendelse, når Oticon rykker ind.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen