Berlingske Business

Nu skal der bygges i den øde del af Ørestad

Karrerene
Overskrift
Animation fra tegnestuen Transform.
Luft1 torsdag
Overskrift
By & Havn lægger op til at gennemføre udbygningen i Ørestad i tre etaper og har sat tidsfæstet de to første. Første etape omfatter byggeret for cirka 120.000 kvadratmeter eller godt og vel 1.000 boliger over fire mindre delområder. Her skal investorer melde sig senest til august, og byggerierne skal gå i gang i løbet af første halvår 2016. Samlet kan der bygges omkring 200.000 kvadratmeter, og cirka 90 procent skal være boliger - i en blanding af lejligheder og række- eller byhuse. Resten skal være institutioner, butikker og cafeer.

By & Havn gør klar til, at byggemaskinerne også kan komme i gang i det fjerde og foreløbig næsten øde kvarter i Ørestad.

Det offentlige udviklingsselskab By & Havn går nu i gang med forarbejdet til, at der kan bygges især boliger i Amager Fælled, Ørestads fjerde og næsten ubebyggede kvarter, som ligger mellem Ørestad City og Ørestad Nord. Det budskab kom frem på et investormøde onsdag ved den internationale ejendomsmesse Mipim i Cannes - efterhånden er udviklingen nemlig nået så langt i de tre øvrige kvarterer, at det er blevet Amager Fælleds tur.

»Vi går nu i gang med forarbejdet og skal drøfte udviklingen med kommunen. Det skal overvejende være boliger, og jeg forestiller mig, at vi kan få byggerier i gang fra 2018-2019,« uddybede administrerende direktør Jens Kramer Mikkelsen over for Berlingske Business.

Tilløbet er på to-tre år eller lidt mere, fordi By & Havn skal have udarbejdet en samlet plan for området og formentlig vil holde en arkitektkonkurrence, som det er sket flere andre steder i den langstrakte Ørestad.

Ole Danielsen

Byudvikling i etaper

De langsigtede planer for Ørestad var, at udviklingen først skulle ske i Ørestad Nord og Ørestad City lige nord for Amagermotorvejen og jernbanen til lufthavnen - og derefter i Ørestad Syd. Til allersidst kom Amager Fælled. I Ørestad Nord kan By & Havn snart melde helt udsolgt - her ligger blandt andet DR-byen, IT-universitetet og snart også Nordeas danske hovedsæde. I Ørestad City er der ret få usolgte grunde tilbage - hovedsageligt vest for det store Field's-indkøbscenter. Bydelen har mange kontorer og boliger, men også gymnasium og hotel.

Ørestad Syd, der ligger syd for motorvejen, har kontorer og erhverv i den nordlige ende og store boligblokke i sydøst, blandt andet den prisbelønnede 8tallet-bebyggelse. Desuden er Royal Arena, en folkeskole og en skøjtehal på vej, og boligjorden omkring arenaen er stort set udsolgt. Den største tilbageværende klump her er det store Kalvebod-område i den sydvestlige del af kvarteret, og her varslede By & Havn på investormødet salg af jord og byggeretter fra denne sommer med de første spadestik i 2016.

pix-1

øresdtad


Dermed øjner udviklingsselskabet, at der inden for ganske få år kan blive brug for jorden i Amager Fælled-kvarteret, der mod syd er afgrænset af Vejlands Allé. Kvarteret er - ligesom de øvrige dele af Ørestad - gennemskåret af metroen, og i en smal bræmme på østsiden af højbanen er opført blandt andet boliger. Byggeplanerne omfatter derfor et stort areal vest for metroen, men kun i den sydlige del af kvarteret, for umiddelbart nord for ligger den fredede Grønjordssø - der har navngivet kæmpekollegiet lige i nærheden.

Samlet set har By & Havn i skrivende stund solgt Ørestadsjord med byggeretter for cirka 1,7 millioner kvadratmeter og har usolgt jord tilbage med ret til at bygge knap en million kvadratmeter.

fe

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen