Berlingske Business

Nu er det helt sikkert: Skatteyderne slipper for Roskilde Bank-regning

Tilsynet løftede brynene over Roskilde Bank år før krak
Foto:

Afviklingsselskabet Finansiel Stabilitet annullerer de sidste milliarder af statens ti år gamle taberkaution. Nu er spørgsmålet, hvor stor gevinst staten får ved, at den i sin tid reddede de små indlånere i Roskilde Bank ud af ilden.

Det var ikke den fineste stund for ejendomsmarkedet, da Roskilde Bank gik ned for snart ti år siden. Det var nemlig i høj grad lån til tidens på godt og især ondt kreative ejendomsmatadorer, der udløste krakket.

Men i dag kan man trøste sig med, at hvor mange der end led tab, så undgik man sende en regning til en vigtig gruppe: Skatteyderne. De kommer snarere til at få en solid fortjeneste på, at statens optrådte som redningsplanke for alle de små indskydere.

At staten ikke ender med at få en regning blev endeligt klart tirsdag, da afviklingsselskabet Finansiel Stabilitet afleverede sit årsregnskab. Det fremgår, at man indstiller til virksomhedsmødet – altså generalforsamlingen – at der udloddes 2,55 mia. kroner til ejeren, som er staten.

Udlodningen svarer til, at man stryger den sidste rest af den tabskaution, statens stillede tilbage i de dramatiske septemberdage i 2008.

06BUSFinanstilsynet-bryder-.jpg

Den oprindelige tabskaution var på 8,9 mia. kroner, men den er gradvist blevet nedbragt, efterhånden som Finansiel Stabilitet har afviklet andre overtagne banker og sparekasser med færre tab, end afviklingsselskabet har modtaget i garantiprovision fra den øvrige finansielle sektor. Og nu kommer den sidste rest af kautionen altså ud af verden.

Spørgsmålet er derfor ikke længere, hvor stort et tab, staten og skatteyderne får, men hvor stor deres gevinst bliver. Det vil blandt andet afhænge af, hvordan det går med det retslige efterspil mod den tidligere ledelse i Roskilde Bank.  Den blev i november sidste år frikendt ved landsretten, og den er nu på vej til Højesteret.

”Vi har stadig aktiviteter, der vedrører Roskilde Bank, blandt andet erstatningssagen. Der kan komme yderligere omkostninger, hvis vi taber sagen. Det forventer vi ikke, vi gør, men skulle det ske, vil vi selv afholde disse omkostninger,” siger Henrik Bjerre-Nielsen, adm. direktør i Roskilde Bank.

 

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen