Berlingske Business

Nordicom skal styrke kapitalgrundlag

Nordicom er fortsat i en vanskelig finansiel situation, men regnskabet er godkendt med revisonsforbehold for fortsat drift.

Det skriver selskabet i sit årsregnskab for 2014.

- Ved indgangen til 2015 har koncernen med dens finansielle kreditorer indgået aftaler, der sikrer et tilstrækkeligt kapitalberedskab frem til 30. juni 2015, hvor der skal ske genforhandling af vilkår vedrørende rente- og bidragssatser for gæld på cirka 2363 mio. kr., hvoraf lån for ca. 969 mio. ligeledes skal forlænges, skriver selskabet.

Derfor er der usikkerhed om koncernens fortsatte drift.

- Grundlaget for koncernens drift for hele 2015 afhænger af udfaldet af genforhandlingerne om låneforlængelser og -vilkår pr. 1. juli 2015, anføres det.

Selskabet arbejder derfor fortsat aktivt på at styrke kapitalgrundlaget i Nordicom, og vurderer, at der er realistiske alternativer til en afvikling af koncernens aktiviteter.

Det er dog fortsat vanskeligt at vurdere, hvorvidt processen vil føre til et positivt resultat, skriver Nordicom i regnskabet.

Det har derfor ikke på tidspunktet for regnskabsaflæggelsen kunnet tilvejebringes et for Nordicoms revisor (Deloitte) tilstrækkeligt og passende revisionsbevis for selskabets evne til at fortsætte driften i hele 2015.

Revisoren tager derfor forbehold for, at års- og koncernregnskabet er aflagt under forudsætning af fortsat drift.

Nordicom venter i 2015 at opnå et resultat eksklusive værdireguleringer og skat (EBVAT) for forsættende aktiviteter på 10-20 mio. kr.

- Nordicoms resultatforventninger for 2015 afhænger i høj grad af udfaldet af den igangværende proces med at styrke kapitalgrundlaget.Forudsat en alt andet lige situation forventer Nordicom for 2015 et EBVAT i niveauet 10 - 20 mio. kr, hedder det i regnskabet.

I 2014 lød EBVAT-resultatet på 40,5 mio. kr.

nordicom

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen