Berlingske Business

MT Højgaard tjente penge i første kvartal efter fem års pause

Jernbanebroen i Aalborg mangler stadig.: Siden Jernbanebroen i m
Et stabilt bygge- og anlægsmarked og en fortsat tilgang af nye og mere lønsomme ordrer har sikret entreprenørkoncernen MT Højgaard det første driftsoverskud i et første kvartal siden 2010. Foto:

Et stabilt bygge- og anlægsmarked og en fortsat tilgang af nye og mere lønsomme ordrer har sikret entreprenørkoncernen MT Højgaard det første driftsoverskud i et første kvartal siden 2010.

MT Højgaard, der er ejet af de to børsnoterede selskaber Monberg & Thorsen og Højgaard Holding, kom ud af første kvartal med et driftsresultat før særlige poster på 50 mio. kr. mod et underskud på driften på 30 mio. kr. i den samme periode året før. Overskudsgraden lød i de første tre måneder af 2015 på 3,0 pct. mod minus 1,9 pct. et år tidligere.

- De seneste par års mange tiltag i forbindelse med MT Højgaards turnaround har haft effekt. Tilgangen af gode ordrer fortsætter, og lønsomheden i ordrebeholdningen er nu stabiliseret på et tilfredsstillende niveau. Trin for trin øges effektiviteten i alle koncernens aktiviteter, skriver MT Højgaard i regnskabet.

- Den forbedrede margin skyldes, at opgaverne nu har den tilstræbte lønsomhed, men udnyttelsesgraden af kapacitetsapparatet er endnu ikke optimeret i alle koncernens forretningsområder og dattervirksomheder, hedder det desuden i regnskabet.

Jernbanebroen i Aalborg mangler stadig.: Siden Jernbanebroen i m

MT Højgaards omsætning steg i kvartalet til 1656 mio. kr. fra 1533 mio. kr. i første kvartal af 2014, mens ordreindgangen steg til 1262 mio. kr. fra 814 mio. kr.

Koncernen selv beskriver bygge- og anlægsmarkedet som nogenlunde stabilt, hvilket ventes at udvikle sig til det bedre i den resterende del af året.

- Markedet er generelt stabilt, og der forventes en moderat stigning i 2015. Efterspørgslen præges især af infrastrukturopgaver, byggerier til sundhedssektoren, byggerier af nye domiciler samt renovering af boligejendomme, skriver MT Højgaard i regnskabet.

På bundlinjen lyder resultatet på et overskud på 62 mio. kr. mod et underskud på hele 216 mio. kr. i samme periode året før, hvor særlige poster på minus 195 mio. kr. som følge af en tabt retssag om fejl på vindmøllefundamenter trak ned.

Den sag har MT Højgaard dog siden hen fået medhold i, og hvis den ikke bliver yderligere anket, vil MT Højgaard kunne bogføre en indtægt på 195 mio. kr. under særlige poster.

dd

MT Højgaard-koncernen fastholder forventningerne til 2015 om en omsætning i niveauet 7,0 til 7,5 mia. kr. med et positivt resultat af primær drift (EBIT) på 300-375 mio. kr. før særlige poster - svarende til en margin på 4-5 pct.

Højgaard Holding, der er den ene af koncernens ejere, venter, ud over MT Højgaards forventninger, et lille positivt resultat før skat.

Højgaard ejer 54 pct. af MT Højgaard, mens Monberg & Thorsen sidder på de resterende 46 pct.

Tabel med tal fra MT Højgaards regnskab for første kvartal:

#

Mio. kr. Q1 2015 Q1 2014 FY 2014

--------------------------------------------

Omsætning 1656 1533 6979

Res. af primær drift 50 -225 -201

Res før skat 80 -223 -186

Nettoresultat 62 -216 -252

--------------------------------------------

#

Forventninger for 2015:

#

mio. kr. Ved Q1 Før Q1

-------------------------------------------

Omsætning 7000-7500 7000-7500

EBIT før særlige poster 300-375 300-375

-------------------------------------------

#

/ritzau/FINANS

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen