Berlingske Business

MT Højgaard nedjusterer forventningerne til driften kraftigt

Jernbanebroen i Aalborg mangler stadig.: Siden Jernbanebroen i m
Arkivfoto. Foto:

MT Højgaard-koncernen fastholder forventningerne til hele 2016's omsætning, men sænker samtidig forventningerne til driftsresultatet ganske betragteligt.

Entreprenørkoncernen MT Højgaard kan se frem til et lavere driftsoverskud før særlige poster i 2016, end selskabet hidtil havde regnet med. Årsagen skal blandt andet findes i forsinkede projekter, men samtidig vil omsætningen fremover have en lavere margin, skriver selskabet i sit regnskab for tredje kvartal.

MT Højgaards toplinje voksede i kvartalet til 1612 mio. kr. fra 1532 mio. kr. i samme periode for et år siden. Samtidig faldt driftsresultatet før særlige poster til et underskud på 4 mio. kr. mod et overskud på 145 mio. kr. i tredje kvartal af 2015.

Jernbanebroen i Aalborg mangler stadig.: Siden Jernbanebroen i m


- Koncernens omsætning og indtjening var i tredje kvartal negativt påvirket af den samme tendens som i de foregående kvartaler, hvor projekter fortsat forsinkes. Udviklingen er blandt andet en konsekvens af koncernens nye forretningstilgang og bevægelsen væk fra den traditionelle måde at udbyde projekter på, skriver MT Højgaard i regnskabet.
Ordreindgangen var i kvartalet på 1,2 mia. kr., og det var 0,8 mia. kr. lavere end i samme periode for et år siden. Koncernen anser dog ordreindgangen som "tilfredsstillende". Samtidig faldt ordrebeholdningen med 0,4 mia. kr.

Logoer, Skilte, Byggefirmaet MT Højgaard logo


Efter skat kunne koncernen bogføre et tab på 4 mio. kr. Sidste år var der i tredje kvartal et overskud på 305 mio. kr.

Koncernen fastholder forventningerne til hele omsætningen i 2016, men sænker modsat forventningerne til driftsresultatet ganske betragteligt.
Entreprenørkoncernen venter fortsat et salg på omkring 6,8 mia. kr., men salget vil være af en anden karakter, fortæller selskabet:

- Bidraget fra højmargin-omsætning vil dog blive delvis erstattet af anden omsætning med lavere margin, hvilket påvirker indtjeningen, skriver MT Højgaard.

Jernbanebroen i Aalborg mangler stadig.: Siden Jernbanebroen i m


Forventningerne til driftsresultatet før særlige poster ses nu ramme omkring 75 mio. kr. mod den tidligere forventning om 225 mio. kr.
- De reducerede forventninger baseres på udviklingen år til dato, et ajourført skøn over indregning af byggeri i eget regi, forholdene i Scandi Byg samt udskudt projektudviklingsaktivitet, som afventer myndighedsgodkendelse, fortæller selskabet i regnskabet.

Billede


MT Højgaard er ejet af de børsnoterede selskaber, Højgaard Holding og Monberg & Thorsen, der sidder på henholdsvis 54 pct. og 46 pct. af selskabet. Traditionen tro kom de to selskaber også med regnskaber i forbindelse med MT Højgaards regnskab.

Højgaard Holding holder fast i forventningen om et lille positivt resultat før skat foruden andelen af MT Højgaards resultat. Monberg & Thorsen fastholder sine forventninger om driftsomkostninger på 10 mio. kr.

Pix: Thule-basen

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen