Berlingske Business

Krav om nye administrationsregler

Midt i årets absolut travleste tid for udbud af investeringsejendomme i projektform melder to af branchens interesseorganisationer sig på banen med krav om ændringer af reglerne for administrationen af ejendomsprojekter.

Såvel Danske Ejendomsudbyderes Brancheforening (DEB), der organiserer 11 udbydere af ejendomsprojekter, og Ejendomsforeningen Danmark (ED), som repræsenterer ejere, udlejere og administratorer af fast ejendom, vil have reglerne lempet.

Investeringsejendommene udbydes typisk som kommanditselskaber med 10 private investorer, og skal efter købet løbende administreres. Som systemet er nu, må en ejendomsadministrator kun administrere ejendomme for ét 10-mandsselsskab. Det betyder, at kommanditselskaberne ofte er tvunget til at lade uprøvede administratorer håndtere administrationen.

- Generelt er de private borgere, der investerer, ikke kyndige vedrørende ejendomsinvestering eller administration af ejendomme. Det er derfor besynderligt, at lovgivningen fremtvinger, at ukyndige, frem for professionelle, administratorer skal håndtere ejendomsadministrationen. Vi ønsker loven lavet om, siger John R. Frederiksen, formand for ED.

Unødvendige omkostninger

Begrænsningen overfor ejendomsadministratorerne har medført et marked for ikke-professionelle administratorer, der som fritidserhverv varetager administration, populært kaldet "køkkenbordsadministration".

Ifølge ED kan disse vanskeligt opnå passende forsikringsdækning over for den virksomhed, de udfører. Samtidig tvivler foreningen på, at disse administratorer kan give samme juridiske eller regnskabsmæssige rådgivning som professionelle administratorer.

DEB mener også, at tiden er inde til at ophæve forbuddet mod en samlet administration, da det påfører de private investorer unødvendige omkostninger og en dårligere administration.

De nuværende regler forhindrer private ejendomsinvestorer i at høste de stordriftsfordele, som der eksisterer ved, at de større administrationsselskaber kan udføre administration for mange 10-mands-selskaber.

- Ved en afskaffelse af forbuddet vil der kunne opnås meget store besparelser til ejendomsadministration, og kvaliteten af ydelsen vil kunne forbedres væsentligt. Desuden vil staten vil ikke miste noget skatteprovenu ved at afskaffe begrænsningen, mener DEBs formand Jesper Tullin .

3Passende lejlighed

ED har løbende presset på for at få fokus på problemstillingen. Blandt andet henvendte foreningen sig for knap et par år siden til den daværende skatteminister for at få en løsning.

Svaret var, at ministeren havde bedt embedsmændene nøje at undersøge, om der "mod forventning skulle være hensyn, der taler imod en lempelse af reglerne vedrørende ejendomsadministration, og såfremt dette ikke er tilfældet, at forberede den nødvendige lovgivning med henblik på fremsættelse ved passende lejlighed".

- Vi håber, at den passende lejlighed er der nu, siger John R. Frederiksen med henvisning til, at regeringen i sidste uge fremlagde tredje trin i bestræbelserne på at gennemføre regelforenkling og administrative lettelser for borgere og virksomheder.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen