Berlingske Business

Kom til morgenmøde om Det Danske Ejendomsmarked

Topbillede
I 2017 forventer vi, at udenlandske investorer dækker mellem 55% og 60% af det samlede marked på 75-80 milliarder kroner. Foto: Newsec

I samarbejde med RICS Danmark inviterer Newsec Egeskov & Lindquist til morgenmøde den 23. november med præsentation af rapporten Det Danske Ejendomsmarked Update 2017. Artiklen her giver dig en smagsprøve på morgenmødets emner.

Via rapporten, Det Danske Ejendomsmarked, præsenterer vi status samt udviklingen på det danske ejendomsmarked. Med udgangspunkt i den makroøkonomiske udvikling og referencer i markedet opsummerer vi markedets aktuelle tendenser, og endelig går vi tæt på nogle af de segmenter, som i øjeblikket har investorernes interesse. Slutteligt på mødet vil vores kollega, Andrew Cruickshank fra BNP Paribas Real Estate - Paris, give et overblik over det europæiske og internationale ejendomsmarked anno 2017.

Du kan se program og tilmelde dig morgenmødet her

Topbillede

Rekordår for Det Danske Ejendomsmarked
Væksten i Danmark har overrasket mange eksperter i 2017, og de nyeste prognoser spår en BNP-vækst på 2,2% i 2017. Fremgangen i dansk økonomi med nye arbejdspladser, høj BNPvækst og øget investeringsaktivitet er med til at drive ejendomsmarkedet. Den danske transaktionsvolumen er i 2017 rekordhøj med en samlet estimeret volumen i omegnen af 75-80 mia. Derudover er den lave rente og stabiliteten i dansk økonomi med til at tiltrække både danske og udenlandske købere. Interessen kommer nemlig i høj grad fra internationale investorer, der i 2016 stod for næsten halvdelen af transaktionsmarkedet, og i 2017 forventer vi, at udenlandske investorer dækker mellem 55% og 60% af markedet. Inflationen er stadig beskeden, og renterne holdes fortsat på et lavt niveau for at holde hånden under og stimulere det danske privatforbrug samt understøtte bolig- og ejendomsinvesteringer.

Topbillede

Investorinteressen bliver bekræftet af statistikker for tomgang, afkastkrav og lejeniveauer. Tomgangen for de enkelte segmenter, herunder kontor, detail og industri/logistik, er faldet markant de sidste par år, og det er efterhånden vanskeligt at finde tomme industri-, logistik- og lagerbygninger. For de bedst beliggende ejendomme i det centrale København er der kontorejendomme, som handles til et afkastkrav på mellem 3,5% og 4,5%. Specielt hovedstadsområdet er populært, hvor nye bydele som for eksempel Carlsberg Byen og Ny Valby er i udvikling. Investorer søger også væk fra København, og især Østjylland og trekantsområdet er blevet attraktive investeringsmarkeder de sidste par år. Boliger udgør stadig den største del af ejendomsmarkedet, mens kontor også er et dominerende segment.

Topbillede

Vi vurderer, at den stærke økonomiske udvikling i Danmark, kombineret med de lave renter der historisk følger ECB’s renteniveau, giver et godt grundlag for et forsat attraktivt ejendomsmarked. Så længe de lave renter fortsætter, er afkastet på obligationer beskedent, hvilket gør det alternative investeringsmarked mere interessant for investorerne – herunder især investeringsejendomme der giver et stabilt cash flow.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen