Berlingske Business

Københavns Kommune sletter »illegale udvandrere«

300926129.jpg
Arkivfoto. Københavns Kommune har i sidste kvartal slettet cirka tusind af dem. Det handler især om studerende, der glemmer at melde fraflytning – og som nu naturligvis ikke står i kø efter en ungdomsbolig.

Mange udlændinge er registreret i København, selv om de er flyttet hjem. Københavns Kommune har i sidste kvartal slettet cirka tusind af dem. Det handler især om studerende, der glemmer at melde fraflytning – og som nu naturligvis ikke står i kø efter en ungdomsbolig.

Politikere og myndigheder bekymrer sig en del om illegale indvandrere: Personer, som bor i Danmark uden at være registreret på folkeregistret, og eventuelt også uden at have lov at være her.

Men det omvendte fænomen – at udlændinge er registreret i Danmark uden faktisk at bo her – findes også. I andet kvartal har Københavns Kommune ryddet op i registrene og i den anledning slettet øjensynligt cirka 1000 navne.

I de befolkningstal pr. 1. juli, som Danmarks Statistik offentliggjorde i mandags, giver det sig udslag i et usædvanligt fald i fald i folketallet i København, og det har nok fået en og anden ejendomsinvestor til at tænke sit.

Det omfattende boligbyggeri, der finder sted for tiden, er baseret på en forventning om, at København vil vokse med cirka 10.000 indbyggere om året. Men i andet kvartal blev der registreret et fald på 691 personer. Et så stort fald er ikke set i nyere tid, selv om andet kvartal altid er det svageste.

25BUSAxel-Towers-140241.jpg

Men der er altså ikke tale om, at der reelt har været en eksodus fra København i kvartalet. I stedet afspejler fænomenet, at selv i et land med så manisk registreringsiver som i Danmark er det umuligt at sige præcist, hvem der er her, og hvem der ikke er her, og engang imellem skal der ryddes op i arkiverne.

Det er ikke mindst udenlandske studerende, der glemmer at fortælle det, når de rejser ud af landet. Det er således også især personer fra vestlige lande, der er blevet slettet hos folkeregistret. Det er særligt udpræget for amerikanske statsborgere – antallet af dem er i kvartalet faldet med 835, svarende til hver femte.

Folkeregistret har indført en ny procedure, således at udenlandske studerende kan melde forventet fraflytning, allerede når de kommer ind i landet. Det er blandet andet denne procedure, der nu er slået igennem.

Hvis Folkeregistret på anden måde bliver opmærksom på, at en person måske ikke bor her længere, bliver der åbnet en sag på det efter alle forvaltningsrettens regler – det vil blandt andet sige med høring af den person, det handler om. Det kan naturligvis være tidskrævende, men Folkeregistret oplyser til Berlingske Business Ejendomme, at der ikke er mange af den type sager.

Bycykel

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen