Berlingske Business

Keops-stifter tilfreds med svensk løsning

Keops-stifter tilfreds med svensk løsning - 1
Ole Vagner, stifter af Keops Foto:

Keops-stifter Ole Vagner var tæt på at ende i retlig tvist om at få sine tidligere svenske besiddelser tilbage. Nu har han dog fundet en mindelig løsning med boet efter Landic.

Både Ole Vagner og de mange private investorer, der har købt obligationer med sikkerhed i Landics svenske ejendomsporteføljer, kan ånde lettet op. I hvert fald en tid endnu.

Boet efter Landic er nemlig tæt på at have fundet løsninger for selskaberne Landic Property Bonds VI, VII og VIII, der ikke blot har ejendomme for 7,4 mia. kr., men også har været plaget af manglende rentebetalinger og usikkerhed efter Landic-krakket.

»Principielt mener jeg stadig, at jeg har ret til at købe selskaberne bag ejendomsobligationerne, og jeg har været i dialog med både Landics bo og bankerne bag. Nu ser det ud til, at jeg får det, jeg hele tiden har villet have, nemlig en ordentlig administration og forvaltning af de svenske ejendomsporteføljer,« siger Ole Vagner, der oprindeligt konstruerede selskaberne og udbød obligationerne sammen med Helle Breinholdt.

»Groft sagt er der lavet en model, hvor ISS i Sverige administrerer ejendommene, mens grupper bestående af bankerne og Breinholdt står for at udvikle porteføljerne, det man kalder asset management. Jeg troede, jeg skulle have den opgave, men jeg er glad så længe, det fungerer,« forklarer Ole Vagner.

Landics konkursbo ejer stadig aktierne i selskaberne bag obligationerne, men med løsningen bliver de enkelte selskaber ikke berørt af Landic-konkurserne.

Endda kan obligationsejerne ende som aktionærer i selskaberne i de tilfælde, hvor der ikke er blevet betalt renter på obligationerne. Hvilket i den hårde udlægning betyder, at obligationsejerne bytter et sikkert papir med en lodseddel. Den positive udlægning er derimod, at de får indflydelse og mulighed for gevinst frem for at kunne se passivt til, mens selskaberne kører i sænk.

Endnu mangler der dog nogle forhandlinger om dette spørgsmål, og den endelige model vil variere fra selskab til selskab.

»I de tilfælde, hvor der er reel egenkapital i selskabet, er konkursboet naturligt nok uvillig til at opgive ejerskabet, fordi kuratorerne jo netop skal forsøge at få de penge, der måtte være,« siger Ole Vagner.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen