Berlingske Business

Historisk københavner-bygning sat i stand for trecifret millionbeløb

holmes

Bygningsstyrelsen har brugt 100 mio. kroner på at renovere den ejendom ved Holmens Kanal, som engang var hovedsæde for forsikringsselskabet Hafnia. Nu skal Forsvarsministeriet bo der.

For 25 år siden var Hafnia-ejendommen på hjørnet af Holmens Kanal og Holbergsgade centrum for et af den nyere tids største dramaer i den finansielle sektor i Danmark: Det var herfra, at Hafnia-direktør Per Villum Hansen orkestrerede sit fjendtlige forsøg på at opkøbe konkurrenten Baltica.

Det gav bagslag – Villum Hansen blev fyret, og Hafnia gik konkurs i august 1992. Stumperne blev overtaget af Codan, som havde den ikke mindre viljefaste Peter Zobel i pidsen.

Forhåbentligt kommer det til at gå anderledes fredeligt for sig for ejendommens nye beboere: Den er i dag ejet af staten, og Bygningsstyrelsen har netop sat den i stand, så Forsvarsministeriet og Værnsfælles Forsvarskommando kan flytte ind.

Ejendomsbutik

De moderniserede lokaler i den bevaringsværdige ejendom blev indviet af H. M. Dronningen og forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen fredag.

»Der er lagt vægt på at bevare og fremhæve de oprindelige bygningsdetaljer fra arkitekt Ulrik Plesners arkitektur uden at gå på kompromis med kravene til funktionalitet i en moderne kontorbygning. For eksempel har snedkere på panelerne på nye vægge rekonstrueret de originale træudskæringer fra de bevarede vægpaneler. Gulvet i den flotte foyer og i øvrigt flere andre steder i bygningen består af hundredvis af mindre, originale marmor-fliser, der er lagt i et meget præcist matematisk mønster. Mønsteret har skullet bevares og respekteres i forbindelsen med projektet. Hver enkelt af de gamle, skrøbelige marmorfliser er håndteret forsigtigt og i hånden under etableringen af blandt andet udtræk til el og it i gulvet« oplyser Bygningsstyrelsen.

1

Det har også givet udfordringer, at ejendommen – med de nye beboere in mente – skulle forsynes med særlige sikkerhedsanordninger. Alligevel er prisen for renoveringsarbejdet – cirka 100 mio. kroner – under det budgetterede.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen