Berlingske Business

Glem København og Aarhus: Her går det hurtigst på boligmarkedet

PFS Find vej mellem F-lånene
Foto:

Den evige treer er ved at vokse sig ud af de stores skygge.

For mens Aarhus og København ofte sætter sig solidt på topplaceringerne, når det handler om boligmarkedet, så er Aalborgs boligkøbere ikke bare ved at vågne op til dåd - de er på det nærmeste stormet ud af deres dvale.

For i mere end hver femte handel i Aalborg Kommune i 2017 blev huset solgt inden for 14 dage, viser en opgørelse fra boligsiden Boliga.* Det gør kommunen til det område af landet, der har den højeste andel lynsalg.

At det netop er her, at køberne er ekstra hurtige til at sætte en underskrift, hænger blandt andet sammen med, at de er nødt til at rykke hurtigt, hvis de vil have de bedste varer:

- Der er solgt, og der sælges, mange huse i Aalborg og omegn i de her år, så der er rift om de bedste huse. Efter nogle år, hvor antallet af hushandler er øget mere end antallet af nye huse til salg, er der ikke længere så mange huse at vælge imellem for køberne i området. Det vil typisk betyde, at der handles hurtigt, og at flere hushandler afsluttes inden for kort tid. Det er dog en stor forpligtelse at købe hus, så det er vigtigt, at man ikke forhaster sig, siger Mira Lie Nielsen, boligøkonom og chefanalytiker hos Nykredit.

Ny chef i Finanstilsynet Jesper Berg

Og snappe Aalborg ligger med en lynsalgsandel på 22,6 procent også en del højere end Københavns Kommune - her var det 14,3 procent af de handlede huse, der fik ny ejer inden 14 dage - og Aarhus Kommune, hvor det var 17,4 procent.

Landets største byer lægger sig dog alle et stykke over landsgennemsnittet, hvor det er i 12 procent af handlerne, der er blevet solgt en bolig som et lynsalg. En stigning fra sidste år, hvor det "kun" var hver tiende.

Aalborg-bydele med fart på

Zoomer man ind på postdistrikterne, er det dog et århusiansk af slagsen, Aarhus V, der bliver handlet flest huse hurtigere, end mæglerne kan nå at stave til attraktiv.

Men derefter følger en perlerække af Aalborg-områder. Svenstrup J., Aalborg SV, Aalborg Øst og Aalborg SØ udgør ifølge Boliga de resterende fire i top fem. Bydele, hvor omkring 30 procent af de handlede boliger blev solgt som lynsalg i den lynhurtige by nær toppen af Danmark:

06BUS01udflytterne-091217.jpg

- I de seneste 5-6 år har Aalborg formået at tiltrække nye indbyggere. Ikke blot unge, som kommer for at studere, men også etablerede familier og folk lidt oppe i årene, som gerne vil bo tæt på universitet, job og i det hele taget tæt på de muligheder, som regionens eneste storby giver, siger Mira Lie Nielsen.

- Det kan ses på byggeaktiviteten og på den type af boliger, som opføres - havnefronten i Aalborg ligner nærmest en lidt mindre udgave af Islands Brygge i København. Fremgangen for byen kan også aflæses i boligpriserne, som er øget markant -  og faktisk er boligpriserne i perioder øget hurtigere i Aalborg end i København, siger hun.

Det er i Morsø Kommune, man finder den laveste andel huse solgt som lynsalg. 1,7 procent af husene blev solgt indenfor de første 14 dage på markedet.

Her kan du se, hvor mange lynsalg der var i din kommune.

* Boliga har opgjort, hvor stor en andel af de solgte villaer/rækkehuse der er blevet nedtaget i løbet af de første 14 dage. Der er kun medtaget postdistrikter og kommuner med minimum 20 salg i perioden.

06BUSPix-Bolig-115336.jpg

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen