Berlingske Business

Frederiksberg får nyt højhus

nr 2
Bispeengbuen fra 1972 ligger tæt på grunden med det kommende »ungdomshus« på den nordlige del af Frederiksberg. Facaden mod nord får glasinddækkede svalegange, der skal mindske generne fra den trafikerede »næsten-motorvej« tværs gennem hovedstaden. Foto:

I næste måned går arbejdet med ungdomsboliger i otte etager i gang. Byggeriet til 200 millioner kroner får Lidl-butik og Falck-station.

Om få uger går de første håndværkere i gang, og flyttebilerne kan bestilles til det tidlige 2017: Da skulle et otte etager og 30 meter højt byggeri på grænsen mellem Frederiksberg og Nørrebro stå klart med 124 ungdomsboliger, en Lidl-lavprisbutik på omkring 1.000 kvadratmeter og en mindre Falck-station på cirka 700 kvadratmeter.

Byggeriet er udviklet af det jyske entreprenør- og udviklingsselskab KPC, og boligselskabet FSB overtager ungdomshyblerne.

»Vi forventer en godkendelse fra Frederiksberg Rådhus i løbet af maj, og i samme måned begynder nedrivningen af den gamle Falck-station,« forklarer administrerende direktør Bjarne Larsson fra FSB.

nr 1

De overordnede rammer for byggeriet er for længst behandlet lokalpolitisk, men som alment boligselskab skal FSB også have et nik til den mere detaljerede økonomi på 146,5 millioner kroner for studieboligerne, hvor kommunen betaler en del af regningen.

Den samlede projektsum nærmer sig dermed et par hundrede millioner kroner, og projektet har været flere år undervejs. Det blev omtalt i Berlingske Business i februar 2013, men siden er økonomien og sags-behandlingen for studieboligerne trukket ud, og så viste området sig at ligge så lavt og vand-udsat, at kommunen gennemførte undersøgelser vedrørende mulige skybrud.

Tæt på trafikstøj
Byggeriet ligger på en grund med en forlængst lukket Falck-station. Beliggenheden er på sin vis attraktiv – ud til Nordre Fasanvej og tæt på butikker, store buslinjer og Fuglebakken Station – men samtidig udfordrende, fordi grunden ligger lige ud til Bispeengbuen, der siden 1972 har skåret sig gennem hovedstadens tætte bebyggelse, nærmest oven på kommunegrænsen mellem det nordlige Frederiksberg og den sydlige del af Nørrebro.

PIX-Nyhavn

Flere projekter med almindelige boliger er strandet på grund af trafikgenerne. FSB og KPC har forsøgt at løse udfordringerne ved at etablere ungdomsboliger, som er på godt 40 kvadratmeter, langt de fleste med ét værelse. Modsat normalt nybyggeri får lejlighederne kun vinduer på bygningens ene side, nemlig mod syd, mens facaden mod nord og Bispeengbuen får svalegange, »indpakket« i glas, der skal dæmpe lydgenerne fra den stærkt trafikerede næsten-motorvej.

FSB forventer, at boligerne bliver lette at leje ud. I hovedstaden er der kraftig efterspørgsel på studieboliger, og kun få kilometer væk ligger blandt andet CBS og LIFE, den tidligere Landbohøjskole, som nu er opslugt af Københavns Universitet.

frbc1

En anelse mod nord får hovedstaden to andre studiehøjhuse: Som omtalt i Berlingske Business Ejendomme i sidste uge vil Ejendomsselskabet Norden på Nuuks Plads bygge 15-20 etager med blandt andet 100 kollegieboliger, og på Borgmestervangen ved Nørrebro Station spenderer Danica Pension en lille milliard på 700 studenterboliger fordelt på syv punkthuse på 7-12 etager og et højhus med hele 29 etager.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen