Berlingske Business

Finansmand med politisk tæft indtager ejendomsbranchen

29BUEBAGSIDE-193550.jpg
Jannik Nytoft. Foto:

Jannick Nytoft tiltræder fredag stillingen som adm. direktør for Ejendomsforeningen Danmark. Han har opfyldelsen af klare politiske mål øverst på todo-listen.

Interesseorganisationen for den danske ejendomsbranche, Ejendomsforeningen Danmark, dækker ca. 85 pct. af investeringsejendomsmarkedet, og dens mærkesager er bl.a. en modernisering af boliglovgivningen, en løbende opdatering af erhvervslejeloven, så den afspejler de aktuelle behov, og en reduktion af ejendomsskatterne.

Disse og flere andre mål søges opfyldt via påvirkning af såvel medier som politikere, og til at stå i spidsen for arbejdets videreførelse har man nu udnævnt Jannick Nytoft, der indtræder i stillingen som adm. direktør 1. december – altså på fredag.

Døbte og afskaffede iværksætterskatten

Jannick Nytoft kommer fra den finansielle sektor, hvor han indtil nu har været adm. direktør for DVCA: interesseorganisationen for kapitalfonde, ’business angels’ og venture-fonde. Nytoft er først og fremmest kendt for at have navngivet ‘iværksætterskatten’, som han senere, i 2012, var medvirkende til at få afskaffet.

Denne baggrundshistorie taget i betragtning kommer det nok ikke bag på ret mange, at han selv fremhæver sin sans for at opbygge kommunikative platforme, der gør det muligt at indfri politiske mål, som en af de styrker, han tager med sig ind i Ejendomsforeningen:

18BUSBestyrelsesposter-1028.jpg

»Iværksætterskatten hed egentlig ‘den unoterede porteføljebeskatning’, og det var jo umuligt at få sat fokus på den, og hvorfor den var et problem, hvis den ikke fik et mere mundret navn, der kunne gøre det tydeligt for alle, hvad den reelt var. Derfor navngav jeg den ‘iværksætterskatten’, hvilket gjorde det langt nemmere at få f.eks. medierne til at interessere sig for den, og til sidst lykkedes det jo også at få den afskaffet,« fortæller Jannick Nytoft og fortsætter:

»Jeg er vant til at stå i spidsen for en organisation, som har en stor interesse i at påvirke politiske beslutninger, og det vil jeg helt klart kunne tage med mig ind i ejendomsbranchen, som jo repræsenterer en central del af den danske infrastruktur. Som adm. direktør for DVCA var jeg blandt andet med til at påvirke debatten om kapitalfonde i en langt mere nuanceret retning.«

15BUEFOTO-093609.jpg

Ejendomme bør ikke være ‘cash cows’

Jannick Nytoft vil gerne ligestille familieejede ejendomsvirksomheder ved generationsskifte, så de ikke længere skal betale 50 pct. af virksomhedens værdi i skat, når en ny generation overtager, men derimod kan tage beskatningen løbende bagefter som andre typer familieejede virksomheder. Derudover vil han gerne skubbe på for lavere ejendomsskatter og forenklede regler:

»I mange kommuner er ejendomsbeskatningen hård, og det har de mulighed for at ændre på og dermed øge den generelle erhvervsvenlighed i deres kommune. Hvis man fra en kommunes side ser erhvervsejendomme som en skattemæssig ‘cash cow’, så skaber man ikke de optimale rammer for, at forretningslivet kan trives. Sagsbehandlingen skal også effektiviseres og reglerne på ejendomsområdet generelt forenkles,« siger Jannick Nytoft.

29BUEOPSLAG-100653.jpg

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen