Berlingske Business

Familieejet restaurantkæde kommer til København - med kængurukød og krokodille

restauranter

Jysk, familieejet kæde af grillrestauranter kommer ind i gammel bankfilial på en af hovedstadens største veje i næste måned - med eksotisk kød på menukortet.

Uden større medieramasjang er den jyske og familiedrevne Restaurant Flammen-kæde kommer op på ni grill-spisesteder og en omsætning på over 200 millioner, og i slutningen af april slår kæden dørene op for sin tiende restaurant, som samtidig bliver den første i København.

Det sker i en tidligere Sydbank-filial på hjørnet af H.C. Andersens Boulevard og Ny Kongensgade.

»Det bliver nok i slutningen af april, vi åbner. Restauranten får plads til 280 gæster, og vi får godt 600 kvadratmeter,« siger administrerende direktør Elias Grøftholdt Tychsen til Berlingske Business.

Cofoco-kæden søger væk fra København

Den første Restaurant Flammen åbnede i Kolding og siden i flere jyske byer. De seneste to åbninger er sket i Roskilde i december og i Randers i sidste måned. Kæden er ejet af familien Sunddal, som fortsat også driver Fole Høkerkro ved Gram og i 2009 søsatte Flammen. Her er fire familiemedlemmer - far, mor og to voksne børn - involveret i den daglige drift på forskellig vis, og alle tager, ligesom direktøren, jævnligt aften- og køkkenvagter for at have føling med driften.

Kæden bliver drevet efter et koncept med buffet og en bred vifte af grillkød, der omfatter kænguru og i perioder sågar krokodille. Kødet importerer virksomheden selv - de to eksotiske spiser overvejende fra Australien, mens oksekød ofte kommer fra Argentina. Kødforbruget til restauranterne ligger på 500-600 ton om året eller cirka halvandet ton per dag.

08BUSvinforhandleren-Kjaer-.jpg

Elias Grøftholdt Tychsen oplyser, at omsætningen i 2014 har passeret 200 millioner kroner, Der er ikke konkrete planer om at åbne flere restauranter i 2015, for målet har været 10-12 restauranter, og den jyske kæde vil lige se, hvordan den bliver modtaget i hovedstaden. I Roskilde har velkomsten ifølge direktøren været fin, men der er store »kulturelle forskelle« fra by til by.

To Flammen-restauranter drives af franchisetagere, mens de resterende syv - og snart otte - indgår fuldt ud i den familieejede koncern.

pix-FOOD

De kommende Flammen-lokaler på H.C. Andersens Boulevard er ejet af Jorcks Ejendomsselskab, som ifølge direktør Ole Danielsen har brugt 15 millioner kroner på at renovere hjørneejendommen og blandt andet har udgravet kælderen og inddraget noget af gårdarealet.

Brød

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen