Berlingske Business

En tiltrængt håndsrækning til byggeriet

En tiltrængt håndsrækning til byggeriet - 1
»Det gælder om at prioritere de opgaver, som kan komme hurtigt i gang, og som giver mest beskæftigelse,« siger Thomas Mollerup, der er teknisk direktør i NCC Anlæg. Kloakrenoveringer er et eksempel på anlægsarbejde, der hurtigt kan igangsættes. Foto:

Hos NCC Anlæg er man glad for regeringens forslag om at fremrykke offentlige investeringer. Men det gælder om at sætte gang i de rigtige investeringer, som kan give hurtig beskæftigelse, fremhæver teknisk direktør hos NCC Anlæg Thomas Mollerup.

Godt med en håndsrækning til byggeriet, men det afgørende bliver, hvilken investeringer der bliver sat i gang. Der skal fokus på de projekter, som kan sættes hurtigt i gang, og som giver mest beskæftigelse.

Sådan lyder det fra teknisk direktør i NCC Anlæg Thomas Mollerup. Han hørte med spændning på gårsdagens meldninger om finansloven og hilser med tilfredshed, at der er planer om at fremrykke en solid bunke offentlige investeringer.

NCC Anlæg har en række offentlige kunder og kan være en af de virksomheder, som kan nyde gavn af regeringens forslag til næste års finanslov. Men det afhænger af, hvordan pakken fra regeringen bliver strikket sammen og vedtaget.

»Fremrykkede investeringer for næsten ti mia. kr. lyder som et stort tal, men investeringer er ikke bare investeringer. Det gælder om at prioritere de opgaver, som kan komme hurtigt i gang, og som giver mest beskæftigelse,« siger Thomas Mollerup.

»Det kan være renovering af skoler og energirenovering af offentlige bygninger. Det vil ligeledes være godt, hvis der bliver set på det kloaknet, som er meget forsømt. Det er alt sammen noget, der vil kunne give opgaver og arbejde til en virksomhed som vores inden for det første år,« siger Thomas Mollerup.

»Derimod vil det tage noget længere tid, hvis der skal bygges nye sygehuse. Det kan være udmærket at gøre det, men regionerne skal først finde ud af, hvor de skal anlægge. Der vil gå flere år, inden der kommer nogle opgaver, som vi kan byde på ved den slags investeringer,« siger Thomas Mollerup.

Svært de sidste år
Ifølge regeringens forslag til finansloven for 2010 er der lagt op til massive offentlige investeringer. Det drejer sig blandt andet om investeringer i folkeskoler, daginstitutioner og fremtidens sygehuse. Ligeledes er der afsat penge til investeringer i grøn transport.

Thomas Mollerup påpeger, at planerne for vej- og jernbangebyggeri er relativt langt fremme. Derfor er det et af de områder, der med fordel også kan ses på.

Thomas Mollerup vil dog ikke kommentere på, hvor mange ekstra job, der kan blive skabt hos NCC, hvis regeringens planer bliver vedtaget i Folketinget.

»Men tiltaget er klart noget vi som branche trænger til. Det har været meget svært de sidste par år med en voldsom opbremsning fra et højt niveau. Kombinationen af et boligmarked, som er vendt, og finankrisen har været meget dårlig,« siger Thomas Mollerup.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen