Berlingske Business

Ejendomsselskab vil på børsen gennem den halvtomme Neurosearch-skal

Gefion
Thomas W. Færch, adm. direktør i Gefion Group. Foto:

Ejendomsselskabet Gefion Group har tilbudt at overtage det tidligere så hæderkronede Neurosearch, der i dag er en tom skal. Dermed får aktiemarkedet mulighed en pendant til Jeudan.

Et boligtårn på Nuuks Plads, en tidligere politistation i Store Kongensgade, et storcenter i Rødovre. Hvis det lyder som interessante projekter at investere i, så vil der muligvis snart være en ny aktie på fondsbørsen, som vil fange din interesse.

Ejendomsselskabet Gefion Group, der i øvrigt ikke har andet end navnet tilfælles med det hedengangne Ejendomsselskabet Gefion, planlægger nemlig at gå på børsen ved at købe den halvtomme skal efter biotekselskabet Neurosearch. Konkret har Gefion tilbudt de hårdt prøvede aktionærer i Neurosearch fire kroner per aktie, betinget af at Gefion opnår fuld kontrol med selskabet. Neurosearch-bestyrelsen har endnu ikke ytret sig om tilbuddet, men hvis de anbefaler det, står fondsbørsen formentlig til at få endnu en ejendomsaktie, som kan supplere Jeudan, der er steget med omkring 35 procent i indeværende år.

»Der er to hovedårsager til, at vi ønsker at komme på børsen. Den ene hovedårsag er at få adgang til aktiemarkedet, så vi har muligheden for at udstede aktier på et senere tidspunkt,« siger Thomas W. Færch, der er medstifter og adm. direktør i Gefion Group.
»Den anden årsag er, at vi allerede skaffer finansiering i obligationsmarkedet, og når vi kommer ind under fondsbørsens oplysningskrav, så vil der være langt større gennemsigtighed i markedet og det vil medføre, at vi vil kunne få nogle bedre vilkår på obligationerne, fordi der kommer større transparens.«

Ingen ny kapital

Gefion Group er stiftet i 2013 af Thomas W. Færch, der har en baggrund som advokat, samt af Henrik Nissen, der er projektudvikler. Selskabet har i dag 23 ejendomsprojekter i Storkøbenhavn med Søborg og Femøren på Amager som det henholdsvis nordligste og sydligste punkter. Næste skridt bliver altså en børsnotering gennem Neurosearch og altså ikke gennem en selvstændig børsnotering – en såkaldt IPO.

»En klassisk IPO er kendetegnet ved, at en virksomhed rejser kapital i forbindelse med at gå på børsen, og at man finder nye investorer, som vil indskyde kapital. Vi er ikke i den situation, at vi skal rejse yderligere kapital eller finde nye investorer, og derfor er det en bedre mulighed for os at købe et eksisterende selskab,« siger Thomas W. Færch.

18BUEOPSLAG-085905-792.jpg

Da Neurosearch var på sit højeste, kostede en aktie over 600 kroner, og særligt var forventningerne til midlet Huntexil ganske store. Forventningerne blev dog ikke indfriet, og i dag er biotekselskabet ikke andet end en skal. Skallen indeholder dog omkring 75 mio. kr. og et skatteunderskud på 1,7 mia. kr.

»Det er ikke på grund af det skattemæssige aktiv, at vi er interesserede i Neurosearch. Vi havde også været interesseret uden det aktiv. Det primære for os er, at Neurosearch har en børsnoteret platform og en stor aktionærgruppe, og vi håber, at mange af aktionærerne har lyst til at blive i selskabet,« siger Thomas W. Færch.

Mindre spændende

På fondsbørsen er det relativt småt med ejendomsselskaber ud over Jeudan, som i øvrigt er næsten helt ejet af William Demant og Chr. Augustinus Fabrikker. Per Hansen, der er investeringsøkonom ved handelsplatformen Nordnet, tvivler dog på, at Gefion Group vil blive et tilløbsstykke.

11BUEOPSLAG-083338-508.jpg

»Det er næppe der, den helt store entusiasme kommer fra investorerne. Ejendomsselskab er meget bundet sammen med udviklingen i samfundet, og i bund og grund er et ejendomsselskab en lang placering på et rentefald, for hvis renten falder, så vil du opleve, at ejendomsaktier bare stiger,« siger Per Hansen.

Den brede forventning er, at renten vil begynde at stige inden for en overskuelig fremtid, og det vil gøre privatinvestorerne varsomme, mener Per Hansen.

»Det betyder ikke, at der ikke er investorer til det. Men det betyder, at investorerne nok ikke vil stå i kø for et ejendomsselskab,« siger han.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen