Berlingske Business

Ejendomsinvestor lægger 180 mio. kr. mere i pengetanken

mikael Goldschmidt
Foto:

En af landets rigeste mænd har pæn succes med sine mange investeringer i både ejendomme og virksomheder.

Den 58-årige erhvervsmand og ejendomsinvestor Mikael Goldschmidt kan se tilbage på et fornuftigt 2014, hvor flere af hans mange investeringer gav overskud.

Det kan ses i regnskabet for M. Goldschmidt Holding A/S, der ejes af Mikael Goldschmidt, og dækker over en lang række investeringer i fast ejendom, værdipapirer og virksomheder.

25BUSimerco_belingske_04.jpg

Den danske milliardær kan konstatere, at resultatet før skat steg til 120 mio. kr. og egenkapital steg til 2.3 mia. kr. Koncernens aktiver udgør i dag 5.4 mia. kr., hvoraf likvid- og værdipapirbeholdning er på 765 mio. kr.

”Jeg er samlet set tilfreds med resultatet, når henses til, at egenkapitalen i det aflagte regnskab voksede med hele 183 mio. kr. til 2.319 mia. kr. Vores solvens udgør 42,8 pct., og udgør et solidt fundament at stå på, forklarer ejer og adm. direktør Mikael Goldschmidt i en meddelelse.

Koncernen beskæftiger i dag godt 1.300 medarbejdere og han forventer at øge arbejdsstyrken i 2015.

"Med hensyn til det igangværende år 2015 har vi fremdrift og styr på alle vor vigtigste forretningsområder og ser meget positivt på vore muligheder for at skabe et godt resultat for 2015,” vurderer han.

Mikael Goldschmidt er først og fremmest kendt som en solid ejendomsinvestor, der trods økonomisk krise og priskollaps på ejendomme kom tørskoet gennem kriseårene.

hillerød

Mikael Goldschmidt

Og det er da også datterselskabet M. Goldschmidt Ejendomme, der trækker læsset ved at  realisere et resultat før skat på 129 mio. kr. på trods af kursreguleringer på prioritetsgæld på -45 mio. kr. og opstartsudgifter på Kokkedal Slot Copenhagen.

Ejendomsinvestoren er i særlig grad aktiv i det område i det centrale København, som lidt populært kaldes den ”Den Gyldne Trekant”, der befinder sig omkring Store Kongensgade. Her købte selskabet i løbet af 2014 en ny ejendom og dermed udgør anlægsporteføljen i hjertet af København mere end 40.000 m2.

En af hans seneste års større satsninger er Kokkedal Slot Copenhagen, der er ved at udvikle sig til et af landets førende luksushoteller. Slottet blev i 2014 optaget i ”Small Luxury Hotels of the World”.

Datterselskabet Aquaporin, der er en biotekvirksomhed, som udvikler teknologi til rensning af vand, realiserede et regnskabsmæssigt underskud på 7,8 mio. kr., som følge af igangværende forsknings- og udviklingsaktiviteter. Selskabet indgik dog i løbet af det forgangne år det første store, kommercielle strategiske partnerskab med to kinesiske partnere. Den samlede transaktion i forbindelse med denne aftale beløb sig til 150 millioner kroner.

Peter Holme

Det datterselskab, der nok er mest kendt blandt danskerne, er butikskæden Imerco, som også viste gode takter i løbet af 2014 med en nettoomsætning på 1.457 mio. kr., en driftsindtjening på 139 mio. kr. og et tilfredsstillende resultat før skat på 89 mio. kr.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen