Berlingske Business

De usynlige mæglere

pix-mæglere
Fra venstre de to partnere Regitze Lund og Helle Lindhardt.

Regitze Lund og Helle Lindhardt har arbejdet tæt sammen, siden de søgte samme job i 2005 – og begge blev ansat. I 2010 åbnede de mæglerfirma sammen og har det bedst uden for mediernes søgelys.

Regitze Lund og Helle Lindhardt kalder sig de usynlige eller anonyme mæglere. For mange af deres opgaver med at sælge eller udleje investeringsejendomme bliver bedst varetaget uden annoncering og mediebevågenhed, men i stedet med målrettet, opsøgende arbejde i deres kontaktnet.

Makkerparret Lund & Lindhardt har indvilget i at deltage i en portrætartikel, fordi den traditionelle rådgivning og formidling for nylig blev udvidet med forhandlingen af vurderingsprogrammet Simpler Systems. Det er forenklet sagt et avanceret regneark, som ikke bare udregner værdien af en ejendom ud fra den mest udbredte metode herhjemme med første års afkast, men derimod med den såkaldte DCF-model, der indregner flere års lejeindtægter, investeringer, driftsudgifter og tomgangsprocent.

07BUSborsugen.jpg

Salg af programmet skal blot være en nebengeschäft til mæglergerningen. Men duoen opfatter det danskudviklede program som et godt værktøj for mange investorer med ejendomme, ikke mindst fordi DCF-modellen vinder frem herhjemme. Den er allerede udbredt i mange andre lande, så udenlandske investorer vil ofte have nøgletal i DCF-metermål, inden de skyder penge i danske mursten.

Lund & Lindhardt gør sig mest i kontorer samt bygninger til lager og logistik. Og ofte er kunsten at udfordre kunden.

»Nogle gange kræver det en dyb indånding at give vores uforbeholdne mening til kunden, for den stemmer måske ikke overens med, hvad kunden selv havde forestillet sig med en ejendom. Men det tjener begge parter bedst, og vi lægger vægt på at have langvarigt samarbejde med vores kunder,« siger Helle Lindhardt.

oprydderen.jpg
LÆS MERE : Oprydderen

Udlejning og optimering af lejersammensætning er kommet til at fylde mere end forventet, for da de etablerede firmaet i 2010, sang finanskrisen alligevel ikke på sidste vers, så der blev ikke handlet mange investeringsejendomme.

Geografisk er hele Storkøbenhavn deres hjemmebane, men der er bedre plads i omegnen, vurderer de. Mange mæglere har nemlig koncentreret indsatsen om City, som gav mange opgaver, da krisen var dybest.

Søgte samme job

De to partnere er begge kommet til ejendomsbranchen ad omveje, og de mødte hinanden i 2005, da de søgte det samme mæglerjob for at få nye udfordringer.

Helle Lindhardt blev uddannet cand.merc. på CBS og var i en årrække i SimCorp, der leverer avancerede programmer til porteføljestyring. Det indebar en masse rejsedage, og med to små drenge ville hun gerne have et job uden de mange ture til udlandet.

Regitze Lund sad som rådgiver i SEB Private Banking for velhavere og havde sideløbende uddannet sig som ejendomsmægler og valuar.

Derfor søgte de begge det samme job hos Gaarde Erhverv, som ansatte dem begge – og de fandt hurtigt ud af, at de gik godt i spænd, og så småt begyndte de at tale om at oprette virksomhed.

holberg

Med Regitze Lunds ord fik de »heldigvis ikke gjort det«, da krisen bragede igennem, men i 2010 tog de springet. Det skete uden at have nogen portefølje på forhånd, så de havde fokus på at holde omkostningerne nede på et minimum og bruger fortsat Helle Lindhardt og familiens privatbolig som kontor og base. Langt det meste arbejde foregår alligevel ude i marken og hos kunderne.

De har hverken planer om at blive et stort mæglerfirma eller at få ansatte. Kunderne er glade for altid at tale med en partner, og de to indehavere trives med at være tæt på alle opgaver.

Tæt på vand

Begge trives også privat med at være tæt på vand.

Helle Lindhardt har i en del år boet med familien i Vedbæk, tæt på Øresund. Her begyndte hun i sommer, kort efter sin 50 års dag, at dyrke kajaksejlades – som supplement til tennis og skiløb samt løbeture, gerne i skoven i nærheden af hjemmet.

Regitze Lund er oprindeligt fra Vig i Odsherred, men har siden elevtiden boet på Frederiksberg. For et år siden flyttede hun med kæresten og hans børn i hus i Rødovre, tæt på Damhussøen – den går eller løber hun gerne en tur omkring.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen