Berlingske Business

Dansk arkitekt tegner byer i Arabien

03bueLill Christensen - Atk.jpg
Lill Bjerregaard Christensen er i øjeblikket tilbage på Atkins Danmarks hovedkontor i Ørestad, men hun bruger halvdelen af tiden på mellemøst-?projekter og skal en tur sydpå til juni. Foto:

Lill Bjerregaard Christensen fra Atkins har byudvikling i Mellemøsten som speciale. Hun er både uddannet arkitekt og ingeniør.

31-årige Lill Bjerregaard Christensen fra Atkins Danmark har gjort Mellemøsten til sin hjemmebane. Her har hun været udstationeret flere gange med opgaver inden for byudvikling og byplanlægning, ofte vedrørende spektakulære projekter med rod i olierigdommen.

Det hele begyndte ved et tilfælde, fordi den britiske ingeniørkoncern med 18.000 ansatte vandt en stor opgave til Dubai-kontoret med en brite og en dansker i spidsen. De skulle lynhurtigt sammensætte et hold.

»Jeg blev spurgt: »Kan du tage af sted i morgen?«, og det gjorde jeg så,« forklarer Lill Bjerregaard Christensen om sit første ophold i Dubai, et lille ørken- og byemirat med godt to millioner indbyggere.

 Jeddah

Foreløbig er det blevet til et helt år hos Atkins i Dubai og dertil en lille håndfuld ophold på en måneds tid, senest i januar.

Hun har bl.a. planlagt og udviklet to nye kvarterer, Dubai Hills og Dubai Creek Harbour. I Saudi-Arabien har Atkins-arkitekten været med til at planlægge et stort kulturcenter ved havnebyen Jeddah og er i gang med at fastlægge rammerne for et nyt villakvarter i hovedstaden Riyadh.

Hendes opgaver i det stærkt islamiske kongedømme er dog ikke blevet løst lokalt.

»Jeg ville ikke kunne gå alene på gaden eller selv køre bil, så i praksis er det som kvinde meget svært at skulle arbejde i Saudi-Arabien,« siger Lill Bjerregaard Christensen.

Det går lidt nemmere i Dubai, der er fyldt med ex-pats, altså vestlige eksperter, og andre udlændinge.

Mipim

»HR gav os en tjekliste, men selv om der er mere hierarki og ikke så mange kvinder i branchen som herhjemme, så troede jeg egentlig, at forskellene ville være større. Via mit arbejde var jeg et par gange i Abu Dhabi, der er mere konservativt, og selv om jeg som vesterlænding ikke går med slør, skal jeg være ekstra opmærksom på påklædningen,« siger Lill Bjerregaard Christensen.

Tingene går også hurtigere i Mellemøsten, der ikke har samme tradition for høringer og lokalplaner som herhjemme. Normalt er finansieringen på plads, når de første streger bliver sat, mens Lill Bjerregaard Christensen hjemmefra er vant til, at projekter må afvente investorer og kapital.

Ved seneste besøg i Dubai kunne hun se, hvordan der blev bygget løs ud fra de planer, hun havde været med til at udarbejde.

Dan Stubbergaard

I øjeblikket arbejder hun på Atkins Danmark-kontoret i Ørestad City og bruger omkring halvdelen af tiden på opgaver i Mellemøsten. Måske går turen derned igen til juni – en måneds tid efter hendes bryllup i næste måned.

Med Mellemøsten har Lill Bjerregaard Christensen fået et lidt usædvanlig karriereforløb, og det samme gælder hendes studie, hvor hun kombinerede en ingeniør-diplomgrad med en kandidatoverbygning i arkitektur. Det er helt normalt i eksempelvis Storbritannien, men hun måtte et par år til Aarhus, fordi Kunstakademiet i København ikke ville godkende hendes ingeniørfag.

 Jeddah

Både på DTU og Arkitektskolen specialiserede hun sig i byplanlægning. Men selv om hendes arbejde med byplaner ligger langt mod syd, så handlede kandidatspecialet om Danmarks nordligste by: Skagen.

Se flere Berlingske Business-portrætter af danske arkitekter:

Dan Stubbergaard

BIG_regnskab_Business

BIG NY

Adm. direktør Mette Kynne Frandsen, Henning Larsen Architects

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen