Berlingske Business

Byggebranche vil bevare Skats adgang til privat grund

Håndværkerfradraget virker: Mindre sort arbejde
»Det er ærgerligt, at regeringen går ind og fjerner noget, der opfattes som et godt redskab mod sort arbejde. Man skal passe på, at man ikke lader den ideologiske fane flyve så højt, at ens ben ikke kan nå jorden. Man er nødt til at se på realiteten i stedet for,« advarer administrerende direktør i Dansk Byggeri Lars Storr-Hansen Foto:

Regeringen fratager Skat et godt redskab mod sort arbejde, når den stopper Skats mulighed for at gå ind på privat grund uden dommerkendelse, mener Dansk Byggeri.

Regeringen viser mangel på realitetssans, når den med et nyt lovforslag lægger op til at fjerne Skats mulighed for at gå ind på privat grund uden en dommerkendelse for at bekæmpe sort arbejde.

Det mener administrerende direktør i Dansk Byggeri Lars Storr-Hansen, der opfordrer regeringen til at bevare skattemyndighedernes omstridte rettighed.

»Det er ærgerligt, at regeringen går ind og fjerner noget, der opfattes som et godt redskab mod sort arbejde. Man skal passe på, at man ikke lader den ideologiske fane flyve så højt, at ens ben ikke kan nå jorden. Man er nødt til at se på realiteten i stedet for,« siger han.

Blå partier vil stoppe Skat ved havelågen

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) begrunder det nye lovforslag med, at han ønsker at genskabe tilliden til Skat. Beføjelserne i Skat har udviklet sig i en forkert retning, og tingene er skredet, lyder det.

Men ifølge Dansk Byggeri har Skat bevist, at styrelsen kan håndtere sine beføjelser.

»Ifølge vores medlemmer har der ikke været nogen problemer med det, og så vidt jeg ved, har der også kun været en enkelt klage fra en borger. Så Skat har tilsyneladende været i stand til at trække en fin linje mellem at bruge de ekstra beføjelser, de har fået, og at gøre det på en sådan måde, at de ikke generer borgerne,« siger Lars Storr-Hansen.

Blå partier vil stoppe Skat ved havelågen

Selv om han mener, Skats beføjelse til at besøge firmaer, der arbejder på private grunde, har været gavnlig, mener Lars Storr-Hansen overordnet set ikke, det har løst problemet med sort arbejde. Og hvad angår nye initiativer på området, lyder det fra direktøren:

»Det er altid symptombehandling, når man laver sådan noget mod sort arbejde, fordi vores skatter er så høje, at husejerne har et incitament til at gå ud og sige »arh vi vil godt have det lidt billigere, og slippe for at betale moms og skat, og vi vil også godt slippe for at få håndværkere ind som tager sig af arbejdsmiljø og så videre«.«

Skat-regning_Brevkassen

Indtil politikerne gør noget ved det, som Lars Storr-Hansen betegner som Danmarks helt store problem - høje afgifter og skatter - synes han imidlertid Skats adgang til privat grund er et godt instrument.

Ifølge grundloven er boligen »ukrænkelig«, og kun i »særegne« tilfælde kan et flertal i Folketinget vedtage love, der giver offentlige myndigheder adgang til boligen uden en dommerkendelse. Derfor har Skats redskab været så omstridt.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen