Berlingske Business

Brancheforening bortviser ny direktør for påstået pengemisbrug

hotel
En strid om tøj og hotelregninger har kostet erhvervsmanden Hans Torp jobbet som direktør for den lille brancheforening Dansk Facility Management netværk efter blot få uger på posten.

Efter få uger i jobbet er direktør for lille brancheforening for ejendomsfolk blevet øjeblikkeligt bortvist for angivelige "retsstridige dispositioner" om tøjregninger og hoteller. Direktøren afviser anklagerne.

En strid om tøj og hotelregninger har kostet erhvervsmanden Hans Torp jobbet som direktør for den lille brancheforening Dansk Facility Management netværk efter blot få uger på posten.

I et nyhedsbrev til de knap 500 medlemmer i cirka 200 virksomheder og organisationer skriver bestyrelsesformand Mogens Kornbo, at bestyrelsen har set sig nødsaget til at opsige samarbejdet med Torp - der begyndte 1. maj - »med øjeblikkelig virkning«.

»Baggrunden for dette er en række indkøb af privat karakter - blandt andet tøj og hotelovernatninger i København - for foreningens midler. Det er bestyrelsens og vores advokats vurdering, at der er tale om retsstridige dispositioner, som tillige er uforenelige med almindelig god forretningsetik og opgaven som direktør for DFM,« hedder det videre i nyhedsbrevet.

Bortvist

Over for Berlingske Business afviser Hans Torp imidlertid anklagerne og undrer sig over, at de når pressen.

»Jeg har ikke gjort noget forkert og kunne som direktør frit disponere op til 100.000 kroner. Der er ikke noget sagligt i det, og der må ligge noget andet bag. Både min advokat og jeg mener, at det (DFM-bestyrelsens handling, red.) ligger tæt på en injuriesag,« siger Hans Torp.

Tøjkøbet forklarer han med, at han - ligesom på tidligere arbejdspladser - havde indkøbt tøj, som skulle forsynes med logo - blandt andet skjorter og en habitjakke. Hotelregningerne var helt naturlige, fordi Torp har privat bopæl i Brande syd for Herning. Arbejdstiden siden 1. maj har været delt mellem hjemmearbejdsdage, besøg hos jyske medlemmer og dertil en del dage på kontoret på Borgergade i det indre København, ofte suppleret med hotelovernatning, som i Torps optik lå inden for de aftalte rammer.

26BUSKurt-Mikkelsen-blev-bo.jpg

Hans Torp gennemgik i årene 1989-1992 et traineeforløb hos rengørings- og servicegiganten ISS og har ifølge sin LinkedIn-profil siden blandt andet været i flere rengøringsfirmaer, eksempelvis Elite Miljø og Forenede Service.

DFM-bestyrelsesformand Mogens Kornbo ønsker ikke at uddybe årsagerne til opsigelsen over for Berlingske Business, men henviser til det udsendte nyhedsbrev.

Her hedder det, at »dispositionerne blev opdaget i den almindelige, løbende kontrol med foreningens midler, som bestyrelsen foretager.« Samtidig fastslår formanden, at det drejer sig om »beløb og dispositioner, der heldigvis ikke har nået at få en størrelse, der påvirker foreningens økonomi.«

Det fremgår også, at DFM »hurtigst muligt« opslår stillingen som direktør for foreningen, der næste år kan fejre 25 års jubilæum.

 

 

 

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen