Berlingske Business

Asgaard trækker streg i sandet trods overskud

Kontorbygning.
Kontorbygning. Foto:

Asgaard kom ud af 2012/13 med det bedste resultat i adskillige år, og indleder en ny æra, der skal bane vejen vejen for endnu større indtjening frem over.

Selskabet har vedtaget en ny strategi, så der fremadrettet alene fokuseres på investeringsejendomme, og især kontor- og detailejendomme i Storkøbenhavn. Aktiviteterne inden for ejendomsudvikling bliver solgt eller afvikles, og selskabet vil skifte navn til Realia.

- Baggrunden for strategiskiftet er, at selskabets ledelse finder, at der er behov for et stærkt og fokuseret børsnoteret ejendomsselskab med en investeringsstrategi, der rettes mod andet end de helt primære beliggenheder, hedder det i årsregnskabet.

Ambitionen er i løbet af tre år at udbygge ejendomsporteføljen til mindst 1 mia. kr. fra i dag omkring 275 mio. kr.

- Selskabets resultater forventes væsentlig forøget over perioden, og målet er, at vi inden for den nævnte 3-årige periode vil kunne opnå et niveau for selskabets resultater før skat og værdireguleringer på mindst 50 mio. kr. årligt, skriver Asgaard.

Heroverfor står et resultatet for 2012/13 på 12,1 mio. kr. efter skat. Året før leverede Asgaard et underskud på 2 mio. kr. og også i 2010/11 og 2009/10 blev der tabt penge. Omsætningen steg i 2012/13 til 29,0 mio. kr. fra 17,2 mio. kr., mens driftsresultatet, EBVAT, blev fordoblet til 9,1 mio. kr. fra 4,6 mio. kr.

Asgaard udbetaler for regnskabsåret et sjældent udbytte på 0,40 kr. pr. aktie. Hertil kommer, at selskabets aktionærer tildeles aktier i udviklingsprojektet Hillerød Syd, som Asgaard umiddelbart ikke vurderer, det vil være muligt at opnå en rimelig pris for. Aktierne i Hillerød Syd vil blive optaget til notering på den alternative børs Dansk OTC, hvorefter aktierne overføres direkte til aktionærernes depot.

For 2013/14 venter Asgaard at løfte omsætningen i forhold til det netop overståede regnskabsår, men overskuddet, målt før skat, ses kun lande mellem 5 og 10 mio. kr.

Likviditeten ventes styrket på grund af modtagelsen af en erstatning for Annebergparken fra november 2013 og gennem salg af projektmuligheder.

Ejendomsopkoeb_Business

- På grund af den vedtagne nye strategi, der bl.a. medfører frasalg og afvikling af koncernens portefølje af udviklingsaktiviteter, og den betydelige ekstraordinære påvirkning af regnskabsresultatet i 2013/14, som dette vil kunne medføre, er forventningerne til resultatet behæftet med en betydelig usikkerhed, skriver Asgaard i regnskabet.

Aasgaards aktier stiger 5,6 pct. til 85,50 kr. per aktie. Det er dog under meget svag handel.

/ritzau/FINANS

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen