Berlingske Business

Lejemarkedet for erhvervsejendomme holder

På trods af krisen og den stigende tomgang gennemføres der stort set lige så mange sager om udlejning, som der hele tiden har været.

Virksomhederne opsiger lejekontrakter, og der er meget lidt gang i omsætningen af erhvervsejendomme.

Men i et hjørne af markedet er der stadig aktivitet på næsten normalt niveau og dermed opgaver til erhvervsmæglerne.

Det gælder udlejninger af lokaler, der bliver ledige. Medierne er fulde af historierne om de mange virksomheder, der indskrænker. Men ved siden af det bliver der sat mange nye aktiviteter i gang, krise eller ej.

- I fjerde kvartal havde vi den bedste udlejning i mands minde. Men det var mindre og mellemstore sager, siger partner Mikael Hartmann fra DTZ.

Han oplyser, at det ikke – som man måske kunne forvente – handler om virksomheder, der søger nye, mindre og billigere lejemål. Den type af downsizing-sager ser man derimod mange af i rådgivningsydelserne.

- Når store, internationale koncerner beslutter, at der skal skæres ned på afdelingen i København, så kontakter de det lokale DTZ-kontor, som igen kontakter os. Opgaven kan typisk være at forhandle en ny lejekontrakt med færre kvadratmeter eller med vilkår, der passer bedre i det nuværende marked, siger Mikael Hartmann.

Spreder aktiviteter

DTZ er ligesom de øvrige mæglere naturligvis ramt af, at der er få salgsopgaver i markedet. Men selskabet har i mange år arbejdet med en forretningsmodel, der gør det muligt at sprede aktiviteterne på andre områder end salg. Udlejningsopgaverne er gennemsnitligt mindre profitable; men sammen med rådgivningsopgaver og valuaropgaver – som der er mange af for tiden – er de med til at sikre stabiliteten, også i dårlige tider.

DTZ kører med skævt regnskabsår og har ikke aktuelle regnskabstal, der omfatter nedsmeltningen på de finansielle markeder sidste efterår. Men Mikael Hartmann skønner, at tallene for 2008-09 kommer til at ligge på niveau med tallene for 2007-08.

Også Sadolin & Albæk er blandt de mæglere, der har mange udlejningssager, og direktør Peter Winter bekræfter indtrykket fra DTZ – måske med en pil nedad.

- Man kan godt mærke, at der har været en nedgang. Men dette marked er ikke nær så hårdt ramt, som når det gælder handlerne, siger Peter Winther.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen