Berlingske Business

Jeudan: Fremgang i drift, men nedskrivningen tynger

Jeudan har gennemgået de foreløbige regnskabstal for 2008 og estimerer, at det samlede driftsresultat (EBVAT) lander på 185-190 mio. kr. Samtidig venter ejendomsselskabet et lignende resultat på indeværende år.

Jeudan noterer, at 2008-driftsresultatet - før værdireguleringer og skat (EBVAT) - er i overensstemmelse med oprindelige forventninger fra årets begyndelse. Omsætningen løb op i niveauet 750 mio. kr. mod 524 mio. kr. året før.

"Fremgangen i omsætning og resultat kan henføres til fortsatte bestræbelser på at forbedre driftsøkonomien, foretagne investeringer i 2007 og 2008 samt højere aktivitet i Jeudan Servicepartner," skriver Jeudan.

Værdireguleringen ultimo 2008 er sammensat af to modsatrettede poster. Forbedringer i ejendommenes drift medfører opskrivninger på ca. 300 mio. kr., som er opnået ved effektivisering af driften og øgede lejeindtægter, mens nedskrivninger på ca. 550 mio. kr. sker som følge af den generelle udvikling i priserne på ejendomsmarkedet og samfundsøkonomien i øvrigt.

"Samlet er der således tale om nedskrivninger, netto, på ca. 250 mio. kr.," skriver Jeudan.

Ejendomme for små 10 milliarder
Koncernen foretager løbende reservationer til ombygninger m.m., hvilket der er taget højde for i den vurderede markedsværdi. Reservationerne udgør ved udgangen af 2008 500 mio. kr.

Ultimo 2008 var den bogførte værdi af ejendommene ca. 9,4 mia. kr.

Udlejningsprocenten (opgjort efter indtægter) er aktuelt 99, men denne ventes dog at falde i indeværende år.

På baggrund af volatile renteforhold i sidste del af 2008 har Jeudan opgjort et urealiseret nettokurstab på de finansielle forpligtelser - som omfatter såvel lange renteaftaler som realkreditlån - på samlet 390 mio. kr. Selskabet har siden 2009 omlagt lange renteaftaler til renteaftaler med kortere løbetid, hvilket allerede nu har medført en kursgevinst på ca. 186 mio. kr., hvoraf godt 151 mio. kr. er realiseret.

Samtidig får Jeudan en årlig rentebesparelse, ligesom kursfølsomheden på de finansielle forpligtelser reduceres væsentligt som følge af den kortere løbetid.

For hele 2009 venter Jeudan et driftsresultat (EBVAT) på 185-190 mio. kr. Omsætningen estimeres i niveauet 680-720 mio. kr.

RB-Børsen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen