Berlingske Business

Vattenfall vil byde på Elsam

En pæn del af Elsams aktionærer foretrækker et købstilbud fra svenske Vattenfall frem for en fusion med DONG efter et møde med det svenske energiselskab i går. Vattenfall ventes at komme med et bud på 13 pct. af Elsam-aktierne i dag - og et højre bud på resten senere.

Den statsejede svenske energigigant Vattenfall vil i dag tilbyde at købe 13 pct. af aktierne i Elsam til en kurs, der er højere end de 930, som de tidligere er tilbudt. Sidenhen vil Vattenfall komme med et markant bedre tilbud på resten af Elsam-aktier.

Det oplyste administrerende direktør Henry Lei Jacobsen fra elselskabet Elro i aftes, efter at Elro og en række andre Elsam-aktionærer havde haft et møde med repræsentanter fra Vattenfall.

Hvis det sker, hænger fusionen mellem det danske statsejde DONG og det jysk-fynske elselskab endnu en gang i en tynd tråd.

»Det var et meget positivt møde, og på nær en enkelt lille aktionær, der var en lille smule forsigtig, så var der stor enighed om, at man ønsker et tilbud fra Vattenfall. Og Vattenfall kommer med et tilbud, og vi er overbevist om, at det kommer i morgen (i dag, onsdag, red.) på de 13 pct. af aktierne - dem som DONG havde budt 930 kr. for,« siger Henry Lei Jacobsen, der er primus motor i oprøret mod DONG-Elsam-fusionen.

Ifølge Henry Lei Jacobsen deltog op mod 30 pct. af aktiekapitalen i Elsam, i mødet med Vattenfall. Men flere - som på grund af den korte mødefrist ikke kunne deltage - har angiveligt meldt sig som klart interesserede i et tilbud fra svenskerne i stedet for en fusion med DONG. Og hvis over en tredjedel af aktionærerne siger nej og vælger Vattenfall, er fusionen med DONG død.

Øget tilslutning
Henry Lei Jacobsen var i aftes overbevist om, at flere Elsam-aktionærer vil tilslutte sig modstanden mod en fusion med DONG.

»Vattenfall vil give et bedre bud end kurs 930 for de 13 pct. af aktierne. På den større aktiepost, som Vattenfall skal byde på efterfølgende, der vil der være tale om en væsentlig bedre kurs,« siger han.

Hovedbegrundelsen for modstanden mod Elsam-DONG-fusionen, der efter planen skal lede til en børsnotering om et eller halvandet år, er, at mange Elsam-aktionærer godt vil se penge på bordet her og nu.

»Det væsentlige er, at mange aktionærer går efter kontanter. Mange er blevet så usikre ved, at det hele flyver gennem luften med snak om »papirpenge«, og jeg ved ikke hvad. Så nu vil man gerne se handling bag,« siger Henry Lei Jacobsen.

I fusionsaftalen mellem DONG og Elsam er den samlede værdi sat til 49 milliarder kr., hvor af Elsams værdi udgør de 28 milliarder. Det ville på børsen svare til kurs 1.400 for Elsams aktier. Men et er, hvad man skønner værdien til i dag. Noget andet er, hvad aktiemarkedet ville sige i slutningen af 2005 eller i første halvdel af 2006, hvor en børsnotering skulle finde sted.

Vattenfalls talsmand Martin May kunne i aftes ikke kommentere mødet mellem Elsam-aktionærerne og Vattenfall.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen