Berlingske Business

Udsalg af aktier i småbanker

Investorer er begyndt at høste gevinsten af deres investeringer i provinsbanker, og det får nu kurserne til at falde, selv om et svensk indtog fortsat lurer i horisonten.

Indehavere af aktier i de små provinsbanker er begyndt at løbe mod udgangen på Københavns Fondsbørs. Det har i løbet af et par dage kappet betydelige værdier af en stribe børsnoterede lokalbanker.

Reaktionen kommer efter en periode, hvor aktionærerne dagligt har kunnet skrive betydelige kursgevinster ind i deres lommebog med investeringer. Men nu er festen forbi, og flere iagttagere peger på, at aktiekurserne i de små banker er kommet for højt op. Torsdag gik det blandt andet udover Forstædernes Bank og Spar Nord Bank, der begge faldt med cirka fem procent.

Det er først og fremmest spekulation i et svensk opkøb, der har fået kurserne til at stige. Rygterne om et svensk indtog fik som beskrevet i Berlingske Business for to uger siden ny næring, fordi den svenske storbank, FöreningsSparbanken, har besluttet at sætte et tilbagekøbsprogram i bero. Det kan ifølge aktieanalytikere være et tegn på, at bankens ledelse er i færd med at foretage opkøb i Danmark.FöreningsSparbanken har lommerne fyldt med kontanter fra salget af erhvervsbanken FIH tidligere på året for over ni milliarder kroner. Spørgsmålet er, om bankens ledelse vil forgylde aktionærerne med en ekstraordinær stor udlodning, eller om ledelsen vælger at bruger nogle af pengene på at opkøbe en anden bank.

Manglende is i maven
De seneste dages kursfald ser ud til først og fremmest at have ramt de små investorer med manglende is i maven.

»Det er ikke store institutionelle investorer, der har solgt ud i de seneste dage. Hvad vi har set, er, at små investorer er gået lidt i panik, og har solgt ud, fordi de er blevet forskrækkede over udviklingen,« siger en aktiehandler, der ønsker at være anonym.

Hos investeringsforeningen Sparinvest, der har en afdeling, der kun investerer i aktier i provinsbanker, har administrerende direktør Michael Albrechtslund ikke meget lyst til at kommentere de store udsving.

Langsigtet perspektiv
»Vi kigger på indtjening i et langsigtet perspektiv. De perioder, hvor euforien hersker eller depressionen hersker, prøver vi at sætte os udover. Når det er sagt, mener vi, at der fortsat er mange gode investeringsmuligheder i provinsbanker på længere sigt,« siger Michael Albrechtslund. Som branche leverer provinsbankerne i gennemsnit en forrentning af egenkapitalen på cirka 15 procent om året, og det kalder Michael Albrechtslund fornuftigt.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen