Berlingske Business

Torms formand: Fusion med Norden fortsat en brandgod ide

Torm presser fortsat på for en overtagelse af den afvisende konkurrent Norden. Og Torms bestyrelsesformand, advokat N.E. Nielsen tror, at det lykkes før eller siden.

Der er iskold luft mellem de to mellemstore rederier Torm og Norden. Torm kæmper fortsat for at overtage Norden, mens Norden bruger masser af kræfter på at holde den giftelystne på behørig afstand.

Men Torms formand, advokat N.E. Nielsen er overbevist om, at Torm før eller siden får kontrol med Norden. Det er kun et spørgsmål om tid.

Det er dog ikke ensbetydende med, at Torm alene forfølger denne overtagelsesstrategi. Et muligt salg af den 33 procent store aktiepost i Norden kan også komme på tale.

»Historien viser, at hvis et selskab ligger med en stor post aktier i et andet selskab, men ikke desto mindre har negativ kontrol, så kan denne aktionær før eller siden få kontrol over selskabet,« siger N.E. Nielsen og antyder dermed, at Torm er klar til en længerevarende udmattelseskrig.

»Vi må konstatere, at nogle af de store aktionærer i Norden i 2002 ikke syntes, at en fusion var en god ide, og så må vi agere ud fra det. Vi har så tre muligheder. Nemlig at beholde aktierne, fremkomme med et højere tilbud eller sælge vores aktiepost. Vi har købt Norden-aktierne til kurs 360 eller derunder, så der er tale om en meget fornuftig forretning. Og derfor har vi også råd til at ligge med disse aktier i en længere periode,« siger Torm-formanden.

»En sammenlægning af de to selskaber er fortsat en kommercielt god og rigtig løsning. Det er fortsat en brandgod ide.«

Udsigt til stor gevinst
Det store spørgsmål er, om en af de store aktionærer i Norden - der har dannet et forsvarsværn ved hjælp af en aktionæroverenskomst - på et tidspunkt bliver bløde i knæene og vil indkassere gevinsten i Norden. Således ejer det amerikanske rederi Attransco Inc. en andel på 15 procent. Den aktiepost er købt ind til en meget billig penge.

Søfartseksperter er enige om, at de buldrende fragtmarkeder vil fortsætte i hvert fald i 2004 og 2005, men så kan der komme et dyk, og derfor kan aktiemarkedet allerede i 2004 igen begynde at handle rederiaktierne ned.

De to formænd i Norden og Torm har tidligere været på god talefod. På spørgsmålet om, hvorvidt der fortsat er kontakt, og om der fortsat er møder mellem de to formænd, svarer N.E. Nielsen:

»Det har jeg ingen kommentarer til.«

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen