Berlingske Business

Toldkontrol over for nye EU-lande

Danmark vil opretholde toldkontrollen over for de nye medlemmer af EU frem til 2008-2009: Det betyder maksimum et karton cigaretter ved indrejse fra otte af de ti nye lande.

Danmark vil de næste fire-fem år rent toldmæssigt behandle otte af de ti nye medlemmer af EU, som om de fortsat stod uden for fællesskabet.

»Vi har fået Europa-Kommissionens samtykke til at behandle landene i en overgangsperiode, som var de tredielande. Det vil sige, at vi opretholder normal toldkontrol med landene,« siger kontorchef Ulla Trolle, Told- og Skattestyrelsen.

De ny medlemslande skal leve op til visse minimumskriterier på afgiftsområdet, og kun Malta og Cypern opfylder i øjeblikket kriterierne.

I forbindelse med optagelsesforhandlingerne blev der besluttet overgangsordninger, der for Tjekkiet og Sloveniens vedkommende varer til udgangen af 2007, mens Slovakiet, Ungarn og Polens ordninger varer til udgangen af 2008. Længste overgangsperiode har de tre baltiske lande Estland, Letland og Litauen, som skal leve op til kravene inden udgangen af 2009.

Samme sag i Tyskland
Det betyder i praksis, at rejsende fra disse lande højst må medbringe 200 cigaretter fra disse lande.

Desuden gælder der også restriktioner ved indførelse af røgtobak fra Tjekkiet og Estland.

Danmark er ikke ene om at føre denne politik. Også Tyskland har besluttet at behandle de nye lande som tredjelande. Det vil sige, at allerede ved grænsen mellem Polen og Tyskland gælder begrænsningen på 200 cigaretter. Skulle det lykkes at få cigaretterne gennem Tyskland uden at blive stoppet, vil cigaretterne i Danmark stadig blive behandlet som indført fra de nye medlemslande.

20 styk for fire kroner
Det er især Estland, Letland og Litauen, som er interessante i denne sammenhæng, fordi cigaretpriserne her er meget lave. En pakke Prince koster således 11,20 kr. i Estland, 8,90 kr. i Letland og 9,90 kr. i Litauen mod 29,50 kr. i Danmark, fremgår det af et svar fra Finansministeriet til Folketingets Finansudvalg.

Men de populæreste mærker i de tre lande er endnu billigere. Her er prisen i Estland 8,20 kroner, Letland 3,90 kroner og 5,50 kr. i Litauen.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen