Berlingske Business

Syv stemmer afgjorde FOA-valg

Som forventet blev det meget tæt løb om formandsposten i Forbundet af Offentligt Ansatte. Dennis Kristensen vandt knebent over Regner Buchwald.

Der skulle tre afstemningsrunder til for at afgøre, at formanden for Forbundet af Offentligt Ansatte, FOA, nu hedder Dennis Kristensen. Det blev en nervepirrende afstemning for de involverede på FOAs ekstraordinære kongres i Falconer Center på Frederiksberg, eftersom tre af de fire kandidater lå uhyggelig tæt i anden runde.

Men tredje runde sikrede formand for Københavns afd. 1, Dennis Kristensen det absolutte flertal med kun syv stemmer mere end hans nærmeste konkurrent, Regner Buchwald, næstformand i FOAs teknik- og servicesektor.

Resultatet var 290 stemmer til vinderen, 283 til nr. to, to blanke og fire ugyldige stemmer.

Forløbet fik vinderen Dennis Kristensen til at citere den kritiske bog af HKs fhv. pressechef, Michael Valentin, som kom fornylig.

»Her beskrives forbundenes kongresser som døvstummefestivaller. Det kan vi vist ikke skrive under på efter denne kongres.«

Fire FOA-medlemmer ville gerne efterfølge Poul Winckler som formand for de 195.000 medlemmer fordelt på 50 forskellige faggrupper, bl. andre sygehjælpere, social- og sundhedshjælpere, rengøringsfolk, brandmænd og portører. Det var udover ovennævnte forbundssekretær Inger Bolwinkel, som fik 170 stemmer i anden runde og Palle Nielsen, formand for Social- og sundhedsafdelingen i København, som kun fik 38 stemmer i første runde.

Forud for formandsvalget formanede den afgående formand de kongresdelegerede om at give den nye formand plads og spillerum.

Wincklers æra forbi

»Noget helt centralt er, at formanden får plads til at være en politisk leder, som ikke bare taler det borgerlige Danmark imod, men som også får opbakning til at de store drenge i vores egen klasse på plads, når det er nødvendigt,« sagde Poul Winckler og henviste til den ballade om udlicitering, han selv udløste, da han i 1998 var medforfatter på et udspil om udlicitering til Socialdemokratiets kongres.

Dengang forskrækkede Poul Winckler sine medlemmer ved at sige, at forbundet lige så godt kunne se i øjnene, at udlicitering af offentlige opgaver og dermed af deres arbejdspladser er et faktum, som kommunerne fortsat vil benytte, så det handler om at stille krav til medlemmernes løn- og arbejdsvilkår, når de bliver udliciteret.

Winckler mødte markant modstand fra sine egne, som hellere ville vende ryggen til medlemmernes virkelighed. Så forbundets politik er fortsat, at udlicitering blot er et onde, som skal bekæmpes med al magt.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen