Berlingske Business

Sunde medarbejdere er effektive

I den kommende tid vil gulerødder, gåture og gymnastik blive varme samtaleemner i alle afdelinger på Danfoss. 610 medarbejdere dyster i hold om at tabe sig og blive sundere - til gavn for både dem selv og deres arbejdsplads.

NORDBORG

Med et kondital på 21 og en fedtprocent på 31 er man både i for dårlig form og for fed.

Det gik op for den 44-årige Bo Berdiin, da han forleden lod sig teste på sin arbejdsplads, Danfoss i Nordborg på Als. Testen er et led i den firma-sundhedskonkurrence, som Bo Berdiin og 609 kolleger på Danfoss har tilmeldt sig, og nu skal de dyste om at tabe fedt og vinde kondition.

Danfoss er bare en af de danske virksomheder, der har indset, at veltilpasse medarbejdere er guld værd - mere guld end det koster at gennemføre en sundhedskonkurrence. Og at man sommetider skal helt ind og prikke til folks private livsstil for at skabe velvære.

Uden at have regnet nærmere på det forventer Danfoss mere socialt sammenhold og færre sygedage i takt med, at medarbejderne konkurrerer i hold og bliver sundere, siger kommunikationschef Ole Daugbjerg.

Arbejdsmarkedsforsker Anne-Marie Dahl, cand. scient. pol. og tilknyttet Instituttet for Fremtidsforskning, er enig i, at veltilpasse medarbejdere vil kunne aflæses på virksomhedens bundlinie.

Danske virksomheder vil i stigende grad vil række ud over grænserne for deres traditionelle ansvar for medarbejderne, siger hun.

»Før var det maskiner, der repræsenterede værdien og skulle passes og plejes. Nu er det mennesker, og nu skal vi sikre, at de fungerer og ikke brænder sammen. Kravene ændres hele tiden, og vi skal være i form til at kunne omstille os,« siger Anne-Marie Dahl.

»Problemet kan blive at prioritere mellem arbejdet og familien. Det bliver et stort diskussionsemne, for når det er sjovere at arbejde, bruger man flere kræfter på det. Og så kommer man måske hjem til en sur mand eller kone og nogle sure børn og sur skummetmælk i køleskabet,« siger hun og påpeger, at i Japan betragtes en medarbejder på eksempelvis Hyundai som livstidsansat, og han får stillet både bolig, børnepasning, skole og fritidsaktiviteter til rådighed.

»Man kunne godt diskutere, om det er der, vi er på vej hen. Er det hele vores sjæl, der efterhånden skal lægges i virksomheden? Personligt ville jeg få klaustrofobi, men min store bekymring går nok mest på dem, der ikke er så heldige at finde en arbejdsgiver, der tager hånd om dem. For hvad er der så til dem?,« siger Anne-Marie Dahl.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen